TW
0

Sis joves menorquins, alumnes de l'optativa d'Història i Cultura de les Illes Balears de l'IES Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior, varen ésser els representants de la nostra comunitat en la trobada juvenil que tingué lloc el passat 11 d'abril a Valls (Barcelona) i que fou tot un èxit

Susana Mora Humbert
Maó
El passat divendres, 11 d'abril, es van trobar uns 150 alumnes de secundària a Valls per celebrar la segona Jornada d'Escoles en Xarxa.
El projecte d'Escoles en Xarxa és una iniciativa que permet que els seus participants, mitjançant la xarxa (el blog que tenim assignat és:http:// escolesenxarxa. vilaweb.com), puguin connectar-se amb diversos centres de parla catalana fent ús de diversos blogs.
En aquests blogs, es permet expressar als internautes la seva opinió sobre qualsevol tema, explicar qualsevol activitat duta a terme i fins i tot tenir l'oportunitat de rebre comentaris sobre les seves cròniques de tots els alumnes de Catalunya, València, Andorra, entre d'altres territoris de parla catalana.
Al mateix temps aquest projecte permet fomentar l'ús de la llengua catalana i el periodisme digital des d'una simple activitat de classe.
Va ser com en el marc d'aquesta activitat, sis menorquins alumnes de l'optativa Història i Cultura de les Illes Balears de l'Institut Josep Miquel Guàrdia d'Alaior -na Paula Mauro, en David Sintes, n'Aleix Marbàn, en David Pons, na Silvia Villalonga i na Júlia Toral- van desplaçar-se a Valls el passat 11 d'abril, per participar en la segona trobada del projecte, resultant ser aquests, els únics representants de les nostres illes en l'esdeveniment, essent, per tant, l'únic exemple de la nostra parla en la trobada.
Tots sis coincideixen en que el projecte en si ha estat una iniciativa molt bona, ja que els ha permès conèixer altres punts de vista, fets que desconeixien, obtenir diverses informacions, poder compartir els seus interessos amb altres joves de la seva edat, però és clar, des de la xarxa, aquest sistema queda "fred" i per tant agraeixen que s'organitzin aquestes trobades entre tots els que formen part d'aquest projecte, permetent així que es puguin conèixer entre ells.
Entre tots els joves que es trobaren a Valls, van realitzar vàries activitats com per exemple: l'entrevista a Gerard Roca, la visita al museu de carros i eines, el procés d'elaboració dels calçots, la visita al refugi antiaeri de la Guerra Civil, l'entrevista a Narcís Oller, la visita a l'Església de Sant Joan, el conèixer el món casteller i l'entrevista a Mireia Segú. Els sis menorquins comparteixen que totes les activitats van ser d'allò més interessants, i que la temàtica de les mateixes va ser reflectida per alguns dels seus companys a la ràdio i a la televisió, essent aquests espais altres tallers que es realitzaren en aquesta trobada.
En conclusió la valoració que els alumnes alaiorencs fan de l'experiència és molt positiva, i afegeixen que els agradaria aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tot l'equip que va organitzar aquesta trobada, donar les gràcies també per les ajudes rebudes per poder viatjar a Barcelona, les gràcies pel tracte rebut, i com no, donar les gràcies al seu professor d'Història i Cultura de les Illes Balears, David Font, per permetre'ls participar en aquest projecte i acompanyar-los en aquest viatge. També volen recordar que tot i que només sis alumnes van tenir l'oportunitat de viatjar a Barcelona, no podem oblidar-nos dels seus companys de classe, els quals també participen activament en aquest projecte i no van poder viatjar amb ells.
Des delXocaprofitam aquesta ocasió per animar a altres centres a formar part d'aquest projecte doncs segons ens exposen els joves participants menorquins: "definitivament, val la pena!".