Las reservas hídricas de Menorca han registrado el descenso más acusado de Balears tras la sequía sufrida en el mes de julio, unido al aumento de la demanda por el auge de la temporada turística. La Conselleria de Medio Ambiente del Govern ha divulgado este sábado que los acuíferos menorquines han pasado del 50 al 43 por ciento respecto a junio, lo que representa una caída de siete puntos.
Menorca sufre el mayor desplome de las reservas hídricas en julio y se acerca a la prealerta por sequía
La falta de lluvia y la mayor demanda por la temporada turística sitúa los acuíferos al 43 por ciento de su capacidad
También en Menorca
- Un restaurante de Menorca, entre los 100 mejores de España
- El cáncer de hígado puede desarrollarse por varios factores: el alcohol no es el más determinante
- Residentes que viven en urbanizaciones de Menorca todo el año: «No lo cambio por nada»
- La Guardia Civil, sin lanchas para vigilar Menorca, podrá usar las nuevas barcas del Govern
- La portavoz del PSOE pide disculpas por ir a una función escolar el día del pleno de presupuestos
10 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Ya si eso ,entramos directamente de lleno en estado de sequia el uno de Septiembre cuando sus señorías los turistas adinerados se hayan marchado dejando a los nativos indígenas menorquines y turismo de segunda en dique seco y con el sonido de excavadoras y obras en todas partes,la cuestión es cuidar a los Agostinis y que crean que todo va bien en el mundo de yuppi.
Cerrad las duchas y los lavapies de las playassss!!!!! Y el agua del puertoooooo
@Salfu-man, Si llegeixes bé veuras que he dit que s'estiu passat va anar a mitg gas hi estavem a 51% al s'octubre (final de temporada) i DESPRÉS, repeteixo DESPRÉS, a s'hivern a plogut més que mai, i els acufiers van omplir fins un 57%, està clar que si amb un hivern de record només puja un 6% vol dir dues coses: PRIMERA que hi ha un CONSUM BESTIAL TOT L'ANY, probablement per s'increment de població resident i segona residencia i sobretot d'HOTELS d'interior o AGROTURISMES on abans era una casa gran amb un lavabo o dos maxim, ara son 10 habitacions amb 10 lavabos i jacuzzi i inclus piscina en molts d'ells.., SEGONA que sa gestió de s'aigua és un autèntic fracas, es desaprofita i malgasta i no sembla que hi hagi cap pla per començar a revertir aquest gran problema. O sigui que si partint d'un consum fixe que les plujes ja no poden compensar, hi afegim temporades sense pluja cada vegada més llargues ( com a recordatori, no tenim aigua que baixa de sa serra, com a Mallorca) , y temporades túristiques cada vegada més massificades es resultat és acquifers baix minims , amb alt contingut de sal i calç, ideal per sa nostra terra salinitzada, sa nostra salut i electrodomèstics. Es qui no vol veure es problema és perque no vol. Ho tenim fotut, molt fotut, si no començam actuar desde ja. I tant que te a veure es consum, quan hi ha massa bens es pou s'eixuga.
La Menorca RESERVA DE LA BIOSFERA SIN CONTROL.
A ver cuándo querremos abrir los ojos... la sequía está generalizada a toda Europa, también en los Alpes (Cervino, Mont Blanc donde han cerrado caminos a causa del peligro), el agua del Mediterráneo a 30 grados y la de los ríos a 25 con consecuente mortandad de peces, la Llanura Padana con la agricultura de rodilla, temperaturas extremas en todo el continente... Ya tendremos que entender que los recursos son limitados y no podremos seguir derrochandolos... ya tendremos que elegir si queremos agua para comer o para piscinas, jardines y lavado de vehículos... No quiero ser agorera pero no hay más.🤷🏼♀️
Si voleu podem donar sa culpa a n'es canvi climàtic però està ben clar que s'en treu més de que sa que plou...i això no fa falta dir que no acabarà bé ,i encara falten dades de agost i setembre....no volen fer desaladores...que esperen un miracle de sa naturales per aclarir-ho,es clima mus està doguent prou i tanta amició no mus deixa veure res..desalar per recuperar aquifers ja!!i controlar es cosum d'aigua!! Aigua=vida,sense aigua no hi ha futur
Salfu-man, l'any passat va ser s'hivern amb més plujes a Menorca des que es tenen registres, i pensa que sa temporada turística va ser a mitg gas. Que es juliol estiguem amb un 43 %, encara faltant es mes de més demanda: agost, i possiblement un setembre tambe de récord, calculo que per octubre comptant ses primeres plujes estarem a un 30%, o manco , . L'any passat a s'octubre estavem al 51% . És questió de números , per arribar al mateix nivell que enguany , hauria de ploure molt i molt més que l'any passat, o sigui que l'any que vé a aquestes alçades pintarà eixut... molt eixut.
Tenemos una desaladora en Ciutadella que funciona a una tercera parte de su capacidad. Por suerte algun gobierno vio mas alla de sus narices y penso en el futuro. Se puede inyectar agua en elñ subsuelo para que se recupere el acuifero. Se puede canalizar hasta las zonas donde falte agua. Que no cunda el panico. No nos vamos a morir de sed.