Llicenciat en Història (secció d'Història Medieval) per la Universitat de Barcelona, Jaume Sastre també és doctor en Història General per la Universitat de les Illes Balears (1987), d'on és professor emèrit des del 2013.
Ha exercit la tasca docent en tots els graus de l'ensenyament: mestre de primera ensenyança, professor d'institut i d'universitat; i avui intenta transmetre els seus coneixements mitjançant la publicació d'articles i de narracions històriques com «La força d'una idea», una ficció històrica sobre la construcció de la Catedral de Ciutadella, editada per l'Institut Menorquí d'Estudis a la col.lecció «Petit format» (2015).
Membre fundador de l'IME, Jaume Sastre pertany a la secció d'Història i Arqueologia. Especialista en l'època medieval, ha publicat, entre d'altres, els llibres: «El primer Llibre de Fàbrica i Sagristia de la Seu de Mallorca, 1327 a 1345» (1994); «Alguns aspectes de la vida quotidiana a la Menorca Medieval» (1995); «Alguns aspectes de la vida quotidiana a la Ciutat de Mallorca (època medieval)» (1996); «Els Llibres d'obra del palau reial de l'Almudaina (1309-1314)» (2002); «La Catedral de Mallorca (1390-1430). La prelatura de Lluís de Pardes i Arenós» (2007); «L'exportació de sal i pega des de les Pitiüses (1311-1343)» (2007); «La Tesorería del Reino de Mallorca durante su época de esplendor» (2008) i «El Llibre groc de la Seu» (2012). En el transcurs del ple extraordinari del Nou de Juliol es donarà lectura a l'Acta de Constantinoble i seran lliurats els premis de les festes de Sant Joan.
8 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Mucho menorquíncatalán renegado hay por aquí. En Menorca se xerra en catalán se parla y el que quiera parlar que se vaya a Cataluñistan.
Joan, no m’en parlis! No ho has sentit mai? Idò aquí també parlam
Joan, a Menorca encara que no ho creguis: "rallam", "xerram" i "parlam" (i qualque vegada mos entenem)...
Marga: aquest senyor és, molt probablement, qui més ha investigat el paper de la dona a Balears en època medieval i inicis de l'època moderna. Perquè no hauria de poder fer una xerrada sobre el tema?
marga, si fos una dona qui hagués estudiat es paper de sa dona en es segle XVI, rallaria ella però qui ho ha estudiat és en Jaume i és un home, què hi farem?...
I no seria millor que xerrás una dona, enlloc d'aquest senyor?
En menorquì no se parla se xerra!! Atlots aquets catalanistes!!!
Casi que si ha de ser de sa dona Menorquina xerri...