Tóbal Capó i Antònia Marquès van passar les vaques pel centre de bellesa, per rentant-les i pelar-les | Josep Bagur Gomila

TW
0

El sector ramader menorquí està decidit a demostrar novament el gran nivell de les vaques frisones de la nostra Illa. I ho fa desplaçant a Mallorca fins a vint-i-un animals, pertanyents a tretze explotacions, que competiran en el XXXVI Concurs Morfològic Nacional Selecte Reproductor Boví-Frisó, que organitzen l'Associació Frisona Balear i l'Ajuntament de Campos, i inclòs a la Fira de Maig d'aquest cap de setmana.

Amb aquestes xifres, la delegació menorquina és la que presenta més finques participants, ja que Mallorca estarà representada per deu explotacions. Tot i això, quant a nombre d'animals, n'hi haurà més de l'Illa veïna, ja que a la fira hi participaran més de cent exemplars, i als pagesos menorquins els suposa un cost més elevat prendre-hi part pel viatge que implica.

Les darreres hores, als llocs participants es treballa per enllestir les vedelles (que tenen fins a 15 mesos d'edat), les braves (d'entre 15 i 24 mesos) i les vaques (animals de més de dos anys), perquè ofereixin el millor aspecte. A un d'aquests, Biniseguí Vell, des Mercadal, Tóbal Capó i Antònia Marquès rentaven ahir capvespre les dues vaques que seran a Campos, una de les quals va guanyar en la seva categoria a la darrera Fira del Camp d'Alaior. I és que l'expedició menorquina està formada per bons exemplars, ben classificats a Alaior, com la guanyadora absoluta, Jara, d'Algendar d'en Gomila, de Maó.

Avui viatgen tots cap a Alcúdia, per ser el capvespre a Campos. Demà matí concursen les vadelles i les braves, i el capvepre les vaques de llet. Ja diumenge es farà la desfilada d'honor, i a les 13 hores, es lliuraran els trofeus i els premis.