Sa Taula. Espai artístic creat pel pintor noruec Arnulf Björndal - Arxiu

TW
0

El PP defensarà demà en el ple de la Junta Local de Fornells una proposta per perpetuar la memòria d'una sèrie de persones i comerços que han destacat per la seva activitat social, econòmica i cultural, així com també per la seva vinculació personal i la projecció exterior que han fet de la població.

La proposta subscrita per Laura Sans Fuxà, Antoni Riera Sans i Ricardo Riera Pons inclou la col·locació de plaques commemoratives de determinades persones que han destacat en la vida local de Fornells des de finals del segle XIX i al llarg del segle XX.

L'activitat econòmica està representada per Antoni Caules (es vell Burdó), com a pioner de l'allotjament hoteler i persona clau del sector de la restauració, mentre que la resta de distingits són persones foranes que han enaltit el nom de la població des de l'activitat literària i artística: els escriptors Àlex Sussana, Alfredo Bryce Echenique i Tim Morris; els pintors Hans Hartung i la seva esposa Anna-Eva Bergman, Arnulf Björndal i Josep Serra Llimona.

També s'inclou al pescador poeta Diego Petrus Sans i un dels pioners del turisme modern, Arístides Vallés, a més del prevere Enric Enrich per la seva labor pastoral i de dinamització de la vida social, cultural i juvenil del poble al llarg de quatre dècades.

La iniciativa també proposa la instal·lació d'un element escultòric al cim des Pujol per recordar als fornellers que han mort a la mar al llarg de la història.

El reconeixement no s'oblida de la importància de quatre establiments turístics dins l'activitat econòmica del poble, que a més mantenen el record de persones destacades dins el món de la cultura que els han visitat: La Palma, S'Algaret, Can Burdó i Es Pla.

La proposta d'acord del PP demana a l'Ajuntament des Mercadal la creació d'una partida pressupostària per a 2014 que faciliti la realització d'aquest homenatge cultural al poble de Fornells i als seus distingit personatges, amb el consens dels membres de la Corporació municipal i en la forma que s'acordi.