Pan y Vino. Al restaurant de Sant Lluís va tenir lloc la presentació i sopar inaugural de la Mostra - Gemma Andreu

TW
0

La tercera Mostra de Cuina Menorquina arranca amb força i així espera continuar fins dia 23. Els restauradors el primer dia no podien estar més contents per la demanda del menú de mostra, i algun gastronòmic, tant de menorquins com de visitants. Hi han estat fent feina de valent, recreant-se en la cuina tradicional i recuperant receptes antigues.

A La Cuina del Àngels un dels postres és precisament un retorn al passat de la infància d'Àngels Pons que elabora, amb la mateixa cura, unes delicioses ensaïmades farcides de crema amb merenga italiana cremada damunt, igual que li feia la seva mare. Amb tot també preparava ahir al matí Laura Garriga unes croquetes negres que són un dels plats estrella de la carta i per primer uns originals raviolis de carbassó farcits de carn i foi.
Al port, a La Marina, els germans José Mario i Fernando Cardona ofereixen als seus clients el peix frit amb tomàtic i olivetes que menjaven quan eren petits. També han recuperat un altre plat, el del llamàntol en arròs melós que es feia abans quan se'n pescaven els més grans. Al menú gastronòmic incorporen llagosta blanca i a molts dels seus plats distints formatges menorquins.

Sant Ignasi de Ciutadella ha sorprès els seus clients amb unes albergínies farcides presentades de forma espectacular. De segon plat, explica la directora Montserrat Rosselló, opten per un llom de porc amb sobrassada molt cruixent i per postres el puding de brossat que prové de Sant Ignasi Nou. El menú gastronòmic ofereix, entre altres plats, una amanida amb vinagreta elaborada amb blat d'indi, avellana i oli amb un lleuger toc de sobrassada. Ahir a l'hora del dinar, que és quan aquest restaurant ofereix els menús de la Mostra, els clients, molts menorquins, hi acudien expressament per la Mostra.

A Liorna de Ferreries per dinar es van servir 26 menús de mostra i un gastronòmic. En Tomeu Carreres, gerent i cuiner, no podia estar més content. La seva proposta es basa en receptes antigues de l'Illa que ha anat modernitzant com ara la coca de sardines, una vianda que es feia amb gallina vella i que ell elabora amb llom, i el brossat, també, com a postre. El menú gastronòmic l'arrodoneix amb unes textures de sabor de Menorca.

S'Engolidor compta amb un gerent nou, Pere Sales que presenta el menú de la Mostra amb possibilitat d'escollir entre tres primers, segons i postres, com altres restaurants. La greixera, un plat poc comú a les cartes dels restaurants, és una de les seves propostes.
Ana Tusell porta la cuina del Nou Bar de Maó des del passat mes de maig. Aquesta cuinera, i també periodista, és néta de Carme Puigverd que a l'any 1995 va publicar el llibre "La cuina de Menorca" amb Jaume Fàbrega. Tusell pren les receptes de la seva àvia per elaborar els dos menús, el de mostra i el gastronòmic, en què inclou des de distints oli-aigües a postres amb brossat.