Emma Williams i Natasha Dove Sarris. impulsoras de "Play & Learn" - R.C.V.

TW
0

Autofitxa
Som n'Emma Williams (1981), anglesa casada amb un menorquí, i na Natasha Dove Sarris (1973), de pare anglès i mare menorquina. Totes dues som mares i ens vam conèixer fent feina d'animadores a uns apartaments turístics, jugant amb infants. Feia anys que teníem la idea i per fi aquest curs la posam en marxa i és que estem a punt d'obrir un local de classes de repàs i activitats lúdiques en anglès a Ciutadella, que es diu "Play & Learn".

Es van trobar a Menorca fent d'animadores...
Exacte. Jo (Emma) he fet d'animadora quasi tota la vida, a diferents indrets com per exemple Tenerife o Eivissa, i vaig arribar a Menorca ara fa deu anys.

Jo (Natasha) vaig venir a viure a Menorca fa 15 anys, però he passat aquí tots els estius de la meva infància, perquè som mig menorquina. I ens vam conèixer fent una feina tan gratificant que ens vam entendre tot d'una. Els fillets donen molta vitalitat, i quan estan de vacances encara més.

D'aquí els ve la idea de muntar "Play & Learn"?
Sí, inspirades en els "kids clubs" que coneixem per la nostra experiència laboral als hotels, ho plantejam per als fillets de Menorca, amb la mateixa filosofia lúdica i sempre en llengua anglesa.

Quines activitats hi duran a terme al seu local?

Manualitats, jocs, cançons... Una mica depenent de l'edat, i també partint de la cultura anglesa per celebrar festes com per exemple les de Halloween o Nadal, amb els símbols típics i la música. A mig camí entre una ludoteca i una acadèmia, el que volem és ensenyar anglès d'una manera molt diferent, sobretot vivencial i divertida.

De quina franja d'edat estem parlant?
Noltros en principi havíem pensat a partir de P4, però veim que hi ha molt d'interès per part dels pares i mares des dels tres anys, i és que quan són tan petits, són com a esponges i l'aprenentatge sense vergonya és molt positiu. I com que comptarem amb l'ajuda de Pepe Oliver, que és professor d'Anglès de Secundària, no tenim límit d'edat per als estudiants més grans.

Existeix a Menorca cap centre d'ensenyament semblant al que estan impulsant vostès?
Pensam que no, perquè no es tracta d'una acadèmia convencional on donarem classes sinó d'un espai on divertir-se i aprendre, exclusivament en anglès. I el preu serà molt assequible ja que ho plantejam com una activitat extraescolar.

I com organitzen les sessions?
L'espai és molt obert i a la vegada organitzat per racons, perquè volem mesclar diferents edats durant la mateixa hora, i també poder dividir el grup per realitzar activitats més específiques. Tindrem grups de màxim de deu infants, que llavors dividirem, per quedar-nos amb cinc perhom. Començarem junts i acabarem junts.

I quan s'inicien les activitats?
Obrirem dia 18 i la setmana que ve tenim jornada de portes obertes per a que les famílies es venguin a informar. Tenim el local al carrer Pintor Torrent.

De moment quina és la sensació que s'enduen de la gent?
La veritat és que ha despertat força interès. Tenim molta il·lusió de començar aquesta nova etapa.