L’escena. Simon Orfila i Maria Camps en un duet en perfecta harmonia - Javier

TW
0

Director musical: "Aquests dos focus il·luminaran així?". Director d'escena: "Si, així estaran", "Perfecte, gràcies". Alessandro Vitiello i Massimo Gasparon han aconseguit l'enteniment i el caliu idoni perquè tots els cantants i músics treballin intensament amb el "Don Giovanni" de la XLI Temporada d'Òpera que oferiran els Amics de s'Òpera de Maó divendres, a les 21 hores, i diumenge, a les 20 hores.

Els assajos es succeeixen matí, capvespre i nit. En tres dies hauran assajat el que s'acostuma a resoldre amb dos mesos, l'exigència és màxima.

Sobre l'escenari un llit inclinat prou gran pel somni de Don Giovanni encarnat en Simon Orfila que assaja amb texans. Només part del vestuari s'inclou en els assajos parcials. L'ajudant entra, porta un mocador, el despertarà i l'ajudarà a vestir, quan acaba l'escena Orfila surt de l'escenari.

Una mica més tard Donna Anna, interpretada per Mariola Cantarero serà testimoni de la mort del seu pare. S'emporten el cos difunt quatre persones i ho tornaran a fer quan el director escènic faixi repetir l'escena des del començament.

Més tard serà el director musical, interromp, corregeix i tot continua fluint com marquen les partitures.

Per a Simon Orfila el repte és també una gran oportunitat, "és la segona vegada que interpret Don Giovanni i la primera que faig un paper protagonista aquí a Maó". El director escènic ha marcat molt, a tots els personatges, la part eròtica, s'accentua la teatralitat, vol dinamisme sobre l'escenari, que els sentiments brollin des de dins i arribin al públic amb generositat.

La soprano Maria Camps, "trob que serà una bomba, sincerament". Camps destaca la qualitat de les veus i l'experiència escènica dels seus companys amb els que es mostra encantada de poder treballar, "és una marató, però tots ho estem gaudint, realment".

Alesandro Vitiello va començar els assajos amb l'Orquestra a Palma de Mallorca. Amb els cantants s'ha vist per primera vegada a Maó i les primeres probes es van fer amb música de piano. Reunits tots, cadascú ha de seguir el que s'ha marcat a la partitura i aportar al seu personatge la faceta teatral com actors i actrius que també són.

Els assajos es succeeixen a contra rellotge, entre l'escenari i el pati de butaques la pluja d'idees millora cada escena. Cal marcar cada tempo, afinar cada moviment, treballar per treure el millor de cadascú i triomfar tots junts.