Llorenç Marquès Mercadal - A.S.S.

TW
0

Autofitxa
Som en Llorenç Marquès Mercadal, vaig néixer el 79 a Ciutadella, d'ofici, cambrer, i també som músic. Estic fadrí, i conco de set nebots. Quan no faig feina m'agrada composar música, anar al cine i jugar a bàsquet. He viscut dos anys i mig a Brighton fent de cuiner a un geriàtric jueu i després de cambrer de càtering a l'Ajuntament. Allà vaig aprendre anglès i a no tenir vessa

En Leonmanso qui és, un Llorenç tímid o un Llorenç creatiu?

Les dues coses. Així no tenc por de dir i fer coses que d'altra manera no faig. Vull oferir qualque cosa més que a jo mateix amb una guiterra. Enganxar la gent amb la improvisació, aquest deixar-me endur per moments en què ni jo mateix sé què passarà.

Deu ser per açò que és un artista ben controvertit que o agrada molt o resulta incomprensible.

Sí, però crec açò que passa amb tots els grups. Jo no som gaire bo tocant, però m'agrada remoure... no vull deixar indiferent, sense ser pretenciós. M'agrada rallar de coses dolentes, però la majoria de cançons tenen esperança. Intent fer lletres que tenguin una veritat, no absoluta, però sí amb la que la gent s'hi pugui identificar.

Sap que agrada molt als fillets?

Sí, i me pos molt content, perquè les primeres cançons que vaig fer les vaig fer per a les meves nebodes. De vegades pas pena, quan als concerts hi ha fillets i cant cançons més dures, de temàtica més adulta... pens, què en treuran d'açò? Però és part d'en Leonmanso, la innocència i a la vegada la fosca.

I a Punta Nati, què hi feia ahir?

Gravar un videoclip de la cançó "Mal deixeble" amb na Magda Timoner, que fa feina a una productora de Barcelona, amb na Tònia, que és sa mare, en Bep Teixidor i en Javi Almagro, un bon amic que sempre surt als meus vídeos.

Què ens pot desvetllar?

La cançó parla d'un personatge tormentat i les imatges mostren un tio que va per un paratge inòspit, i duu una persona fermada. També hi surt un falcó i sang artificial.

La gent que hagi passat per allà haurà al·lucinat!

Sobretot amb l'escena de quan em disparen. Fins i tot els qui filmaven s'espantaven de com en quedava de real.

Quins plans té en Leonmanso, hi ha concerts previstos?

De cara al mes d'agost. El que sí tenc idea de fer és gravar el segon disc amb en Toni Genestar (bateria), en Martí Genestar (guitarra), en Toni Olmedo (baix), en David Marquès (teclats), la meva neboda, na Carla Gener... i alguna persona més, amb qui encara no he rallat.