Teatre. Es feu entrega de les certificacions als professors participants en el projecte Comenius - s.p.

TW
0

Coincidint amb la celebració del Dia d'Europa, que commemora la denominada Declaració Schuman, els alumnes de l'Institut Joan Ramis i Ramis van assistir ahir al Teatre Principal de Maó per protagonitzar l'acte que s'emmarca en el projecte educatiu europeu "Let's Travel! Tourism, Another Way of Learning!".

Des de dilluns celebren la Setmana Comenius que ha portat fins a Maó directors, caps d'estudis, coordinadors i professors procedents de sis països europeus que visiten l'Institut i reben una mostra de les distintes realitats de Menorca.

Aquest és el darrer dels set viatges del projecte Comenius que ha tingut una durada de dos anys durant els que alumnes i professors han compartit experiències vitals i pedagògiques treballant i visitant les escoles associades, els pobles i les ciutats dels diferents països: Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Portugal i Turquia.

L'acte de celebració al Teatre Principal del final de Comenius va ser presentat per Miquel Pons, coordinador europeu, i Tere Mercadal. Els més de 300 alumnes presents es mostraren entusiasmats en tot moment amb les distintes actuacions dels seus companys i la projecció de tantes imatges que s'han anat recollint al llarg del projecte. Marina Cervera, estudiant de primer de Batxillerat, va ser la primera en actuar interpretant la cançó "Let's Travel!" creada per alumnes de l'escola francesa que tracta sobre el mateix projecte Comenius.

Seguidament Dani, Julia, Josua, Jenifer i Elisa van recitar en tres idiomes, català, francès i anglès, un poema de Vicenç Ambrós sobre la pau a Europa. Llavors Marc Riera va interpretar una coreografia contemporània de la banda sonora de "Titanic" tenint com a fons un reportatge sobre Menorca del Foment de Turisme.

Els alumnes de tercer d'ESO de la classe de Religió han realitzat un treball de recerca sobre les basíliques paleocristianes de Menorca que van mostrar en un reportatge. La basílica del Cap des Port, a Fornells, la de l'Illa del Rei o Fornàs de Torelló han estat visitades i estudiades per Bruno, Javier, Cinthia, Alert i Marta juntament amb el seu professor Miquel Àngel Maria Ballester.

Noemi i Nura van animar el públic amb la interpretació de tres cançons pop i la segona part de l'acte consistí en un concert dirigit per la professora de Música Maria Quintana juntament amb un grup de músics que interpretà distintes peces tradicionals, clàssiques i modernes abans de l'entrega de les certificacions als professors vinguts de fora.