Alaior. Jornada reivindicativa per una acció comercial no abusiva, celebrada fa dos anys - Arxiu

TW
0

S'Altra Senalla, de Caritas Menorca, i la Fundació Vicenç Ferrer celebren aquest dissabte el Dia Mundial del Comerç Just i donen suport a la campanya informativa que ha impulsat la Coordinadora Estatal de Comerç Just amb el lema "Per gaudir d'un bon cafè, no cal que acabi mòlt ningú".

Una de les accions amb les que acompanyaran la referida campanya consisteix en regalar un paquet de cafè -fins esgotar existències- a les persones que s'acostin a les botigues amb el cupó anunci que sortirà el dissabte dia 12 en el diari "Menorca".

La campanya "Per gaudir d'un bon cafè, no cal que acabi mòlt ningú" compta amb un informe i divers material audiovisual que té com a principal objectiu "posar de relleu la importància de consumir productes que garanteixin els drets no únicament dels consumidors, sinó també de les persones que els elaboren, perquè el comerç just assegura que reben un salari digne i que treballen en unes condicions laborals adequades. En altres paraules: sense que acabi mòlt ningú".

S'Altra Senalla i la Fundació Vicenç Ferrer conviden la ciutadania a participar a les activitats de promoció de Comerç Just organitzades arreu de les Illes i, especialment, "a tota la població a prendre consciència de consumir amb criteri i responsabilitat, sense excuses, perquè quan amb una excusa o una altra triam certs productes, més barats o de determinades marques, estam contribuint a l'explotació dels productors, a l'explotació infantil i a la destrucció ambiental", asseguren.

El Comerç Just és un sistema comercial basat en el diàleg, la transparència i el respecte, que cerca una major equitat del comerç internacional prestant especial atenció a criteris socials i mediambientals, ja que es tracta de productes d'alta qualitat, elaborats amb matèries primeres naturals i mitjançant processos ecològics, segons la definició de l'Organització Mundial del Comerç Just (WFTO, en l'acrònim anglès).

Així mateix, aquest sistema contribueix al desenvolupament sostenible oferint millors condicions comercials i assegurant els drets dels productors i treballadors desfavorits, en especial de les comunitats d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.