Grup. A l’arribada a l’alberg on s’han allotjat, després de la seva darrera ruta pel perímetre de Menorca - c.e.v.

TW
0

Aquest matí retornen cap a Barcelona els 75 membres de la Colla Excursionista de Vilanova del Camí que des de divendres són a Menorca per tal de recórrer diferents trams del Camí de Cavalls.

La satisfacció per l'experiència era màxima a l'arribada del grup, ahir, a l'alberg de Sa Vinyeta, després de la darrera sortida abans de tornar a casa. Una jornada durant la qual van poder conèixer part de la costa nord menorquina, concretament entre Cap de Cavalleria i El Pilar, i que completava així el tast del què és Menorca. I és que a la ruta d'ahir s'hi van afegir el tram fet diumenge per la costa sud entre Son Xoriguer i Cala Galdana, i el realitzat diumenge entre Cala Mesquida i Favàritx, que va servir per veure les particularitats de l'Albufera des Grau, el símbol de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera.

Aquest viatge de la colla catalana, en la que hi ha persones d'entre els 16 i els 74 anys, ha estat una proposta de Margalida Gomila Pons, una menorquina resident a Castellfollit del Boix des de fa 16 anys, i que ha encapçalat l'expedició per mostrar als seus companys els racons més impressionants de Menorca. I sembla que ho ha aconseguit, ja que entre els senderistes era general l'alt grau de satisfacció. Alguns d'aquests amants de la naturalesa i de l'aire lliure fins i tot afirmaven que "costa trobar llocs com aquest en el que pots caminar una bona estona sense topar-te amb un xalet o una urbanització". És més, "pel que conec, és l'únic lloc d'Espanya" on encara passa això. I és que la Colla Excursionista de Vilanova del Camí ha vist molts paisatges, de Catalunya, Espanya, Andorra o també de França, gràcies a les sortides quinzenals que organitzen durant tot l'any.

Reiterant l'èxit del viatge, els excursionistes manifestaven que "estem gratament sorpresos", "esperàvem molt (de Menorca) i no ens ha decebut". És per això que no dubten en assenyalar que "heu de conservar el que teniu, aquestes platges, perquè teniu un tresor. I procureu que els polítics que ho controlen no us ho destrueixin".

Inconvenients

A diferència d'altres grups que han passat pel Camí de Cavalls anteriorment (especialment els que ho feren a cavall, que trobaren a faltar espais propers al camí pensats per a l'allotjament dels excursionistes i per al descans dels cavalls), els membres d'aquesta colla no troba inconvenients al traçat que rodeja Menorca. "No li falta res, està molt ben indicat. "Durant la caminada hem fet la broma de que estaria bé trobar un lloc amb unes cerveses fresques, però no, no cal, perdria el seu encant", asseguren convençuts de l'atractiu i del potencial que amaga aquesta Illa balear.