Col·lecció de motos antigues. Cedides per David Capó i Nesto Sancho, estan exposades en perfecte estat a Comella Home fins a mitjans del mes de juny, a Ciutadella - Cris

TW
0

Fins a mitjans de juny, a la botiga Comella Home hi ha exposada una col·lecció de motos cedides per David Capó i Nesto Sancho. El primer model de "Mosquito", el primer de "Mobylette", una "Lube", cinc "Montesas" dels anys cinquanta col·locades per ordre d'antiguitat i entre les quals trobam la primera que va ser tot terreny, un parell de vespes...

Expliquen Pere Comella i Pili Pons, que la idea va sorgir juntament amb el seu aparadorista, Andreu Marc, amb qui treballen des de fa més de vint anys, amb la intenció d'oferir un atractiu afegit, tenint en compte l'estil de roba i que "les motos són un vehicle ideal per conèixer la nostra Illa, tant pels turistes com pels residents".

Aquestes motos no estan a la venda, encara que totes es troben en perfecte estat i puguin circular. No és estrany aquests dies, que a la botiga hi entrin, sobretot homes, amb curiositat i anècdotes per contar. I és que són molts els que recorden com van estalviar per comprar-se la primera moto en aquella època en què no hi havia cotxes, o que a sobre s'hi arribaven a posar tres i quatre persones a la vegada. Sense dubte, eren altres temps.

Una mica d'història

La primera moto va aparèixer a França l'any 1869 i era una bicicleta Micheaux amb un motor de vapor. Després vindria el motor d'explosió i més tard a Munich, el motor de benzina. Llavors, el sidecar i el canvi de marxes. Després de la I Guerra Mundial, neixen les grans empreses com ara Benilli, Gilera o Guzzi, i després de la II Guerra Mundial aparegué a Itàlia la moto-scooter creada per Piaggio (Vespa) i per Innocenti (Lambreta).