Gala. La de 2012 està garantida, però de cara al futur s’hauran de cercar solucions per fer-la viable - Arxiu

TW
0

Fins ahir, el Cercle Artístic havia aconseguit reunir ja 2.650 euros gràcies a les aportacions de fins a 30 particulars, entitats o empreses que han volgut contribuir en la campanya de micromecenatge posada en marxa des de la societat cultural de Ciutadella, per tal de recaptar fons per al manteniment i la supervivència del Premi Born de Teatre, un guardó que ha esdevingut el més important de tot l'estat espanyol gràcies a la bona feina feta al llarg de les 36 edicions del certamen i que li han valgut el reconeixement del món del teatre no només espanyol sinó també a nivell europeu i mundial.

Aquesta iniciativa per aconseguir suport ciutadà es va fer pública el passat 10 de març, i amb menys de dos mesos ha aconseguit l'estaló de fins a 30 mecenes que han fet donacions a partir del mínim establert de 10 euros. Des del Cercle Artístic, la seva presidenta, Maria Josep Rebassa, explicava ahir que "estem molt contents i molt agraïts pel suport que ens està donant tant la gent que ja ha fet aportacions com la que té previst fer-ho".

Sobre si la quantitat aconseguida fins ara compleix o no les expectatives, Rebassa indica que "està molt bé", i més tenint en compte que "no ens havíem fixat cap objectiu econòmic concret, era un intent que vam voler posar en pràctica i ens ha anat bé, podria haver sortit malament". Tot i així, la presidenta no amaga que li agradaria que d'ara endavant hi haguessin més aportacions. En qualsevol cas, Rebassa manifestava estar "molt satisfeta per la resposta popular".

Qüestió de subsistència

Ara per ara, des de l'entitat cultural esperen que aquesta iniciativa del micromecenatge serveixi per obtenir, d'aquí a novembre, fons suficients per dur a terme la XXXVII gala del Premi Born. Per aquest any la celebració està garantida, i s'ha optat per reduir de 18.500 a 14.500 euros la dotació econòmica per al guanyador. "Preferim retallar el premi i mantenir l'edició de l'obra en les quatre llengües de l'estat". En total, el Cercle Artística calcula que necessita 35.000 euros, dels quals ja en té garantits 12.000 aportats entre l'Ajuntament de Ciutadella i la Fundació Rubió i Tudurí . Així, d'aquí a novembre han d'aconseguir els 23.000 euros restants. Per a les properes edicions, si continua el problema del finançament, pensen estudiar un replantejament del Premi Born.