TW
0

Autofitxa

Em dic Catalina Pons Seguí. Som santlluïsera. Vaig néixer a S'Olivera la matinada del 29 de desembre de 1945. Estic casada amb en Miquel Pons Victori i tenim dues filles, un fill i sis néts més un besnét, en tres mesos van néixer a la família dues parelles de bessons!. He estat llibretera durant 23 anys i ara estic jubilada. M'agrada la música, el cant, l'escriptura i col·laborar amb tot el que puc al meu poble.

Se la coneix com una de les persones més actives del poble de Sant Lluís. Quines són les seves principals dedicacions?

M'agrada ajudar a tothom i participar en les coses que s'organitzen al poble i a l'església, som una persona de fe. Actualment form part de la junta del club de Jubilats com a vocal i també estic amb Caritas i per Setmana Santa particip amb el grup "Deixem lo Dol". En una altra qüestió en la que estic immersa és en la campanya d'anar a escola a peu juntament amb altres companys del club.
He de dir que amb totes les coses que faig sempre tenc moltes limitacions i més de dues vegades no surten com voldria, però gràcies a Déu tenc la família molt a prop i molts amics que m'ajuden a tirar endavant.

Durant anys ha regentat una llibreria. Quina és la seva història?

Dia 4 de desembre de 1988, juntament amb una amiga que es diu Catalina Pons Florit, em van convidar a obrir una llibreria i juntes ens vam llançar a l'aventura dels llibres. La llibreria duia per nom "Es pas", per l'esforç que ens havia suposat a noltros donar aquella passa, i el logo va ser una barrera mig oberta perquè hi pogués entrar sempre tothom.

Jo sempre havia fet feina de casa, després a la llibreria he fet de llibretera durant 23 anys. Em vaig jubilar el 29 de desembre de l'any passat i no va ser fàcil desprendre'm d'una cosa que havia estimat tant. Els darrers anys ho vaig portar sola, sempre amb el recolzament del meu home i de la meva filla Llucia que encara vivia a Sant Lluís.

Els santlluïsers i santlluïseres són bons lectors?. Quin tipus de llibre solen preferir?

Les preferències són molt variades. La novel·la, tant en castellà com en català, llibres de formació, infantil, són les demandes més freqüents i sempre hi ha aquella persona que demana una cosa concreta en qualsevol moment.
Gràcies a la llibreria i a la meva participació a la revista "S'Auba", he conegut a molta gent que m'ha omplert de moltes coses i estic molt contenta de tothom sobretot de la Llibreria Pau de Ciutadella que m'ha servit i ha ajudat, també de n'Alicia, companya de feina i cunyada. De doblers no n'he fet massa, però m'he fet rica amb l'estimació i els valors de tots amb els que he tingut contacte.

Vostè participa en el programa intergeneracional que organitza la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament. En què hi col·labora?

Hi col·labor com a representant del Club de Jubilats. És una proposta molt enriquidora i tots els tallers realitzats fins ara han estat molt interessants i ens ho passam molt bé, tant amb els al·lots que hi acudeixen com amb el personal del Geriàtric que visitam.