Silenci. Només es rompia amb els redobles dels tambors i les notes de les cornetes, les bandes de música i les corals - javier/cris

TW
0

A Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal, Sant Lluis, Maó i Ciutadella es van viure amb devoció les diferents processons que es van fer, deixant palès l'esperit cristià de milers de menorquins, que van recordar el sacrifici de Jesús. Les processons que van començar més prest van ser les de Ciutadella i Maó, a les 20.30 hores, mentre que a la resta de pobles ho van fer mitja hora després.

A Ciutadella, l'acte va començar puntual. Les diferents confraries van anar entrant a la Catedral per la Porta de la Llum, per després sortir del temple per la portada principal. Era l'inici d'una processó que, un any més, es va seguir per milers de fidels, i també curiosos que es van afegir a la celebració, demostrant l'interès per aquest tipus de celebracions. Des del Carrer de Cal Bisbe, fins novament la Plaça de la Catedral, després de passar pels carrers de Sant Sebastià, Sant Rafel, Sant Miquel, Sant Jaume, de ses Roques, Portal de sa Font, Santa Clara, del Seminari, del Santíssim i del Roser, el públic omplia cada racó, cada portalada i cada vorera per presenciar el pas de les imatges al ritme de les cornetes i els tambors, que s'encarregaven de rompre el respectuós silenci predominant.

En la comitiva, encapçalada per dos policies locals vestits de gala, hi van participar les quatre confraries de Ciutadella, la Pietat de la Catedral de Menorca, de la Bona Mort, de Jesús Natzarè de la Unió d'Antics Alumnes Salesians i del Sant Crist dels Paraires, que van estar acompanyats per l'Escolania de Sant Joan Bosco. També hi van prendre part els membres de la Banda de Música de Ciutadella, i la Capella Davídica. La processó es va allargar fins al voltant de les deu del vespre, quan les confraries van arribar a la Catedral.
maó

A Maó, l'expectació va acompanyar la processó del Sant Enterrament que va transcórrer pels carrers del centre de la ciutat. El pas de centurions i penitents al so de tambors i cornetes i de melodies solemnes va anunciar maonesos i visitants la mort de Jesús, escenificada amb l'Enterrament, que va ser seguit amb emoció pels fidels a l'església de Santa Maria, després del Sermó de la Soledat.