Gravació. Músics com Toni Sintes, Bep Marquès, Joana Pons o Ricardo Lluch, als estudis d’Acústic Menorca - M.A.

TW
0

Els seguidors més fidels de Sant Joan són prou coneixedors del seu ampli ventall de sons. A la festa enguany se li afegirà un to musical de primera, el del disc que Cope Menorca i OnOff Produccions estan apunt d'enllestir amb la implicació d'un bon grup de músics menorquins.

Sota la idea original del cantant Bep Marquès, el cd durà per títol "Sa Festa Sona Així" i sortirà al carrer la propera Cinquagesma, a finals de maig. "És una proposta que gairebé hem acabat d'enregistrar i que inclourà tretze cançons originals i adaptacions de temes santjoaners de tota la vida", explica Marquès. En aquest cas, i com és obvi, no hi pot faltar el tradicional "Jaleo" a càrrec de la Banda Municipal de Ciutadella amb els arranjaments de Joan Mesquida Faner.

Aquests dies la feina als estudis d'Acústic Menorca ha estat intensa. De la mà del tècnic Fel Casasnovas, músics reconeguts de l'Illa com Joana Pons, Toni Sintes, Bep Marquès o Eva Pons, entre d'altres, han deixat la seva petjada al nou àlbum. "Hi haurà dos duets com el d'Inventari amb la cantant lírica Cristina Álvarez que han gravat Davallada de la Mola; o el de Joana Pons amb Ses Guitarres i Ricardo Lluch (Sis de Ponent) amb Cançó per a Sant Joan, avança el cantant que -també en solitari- aportarà la cançó "Ciutat de Parella", del seu darrer treball "Sal", amb lletra i música de Deseado Mercadal.

Al projecte també s'hi han sumat Kati Cris, Joss, Toni Tomás, el Trio Arrels de Menorca amb Lluís Sintes o Pèl de Gall. El disc guarda sorpreses que seran del grat dels més "santjoaners". Una d'elles és el tema conjunt que oferiran els ex Ja t'ho diré, Sebastià Saurina "Titi" i Jesús Moll "Fly". Ambdós s'han unit per interpretar "Pols", una composició feta expressament per aquest compacte.

Joan Pons Moll és l'autor del disseny de "Sa Festa Sona Així", un recull, -com expliquen- "amb sentiment i interpretades per artistes de ca nostra. Temes entranyables i festius, que traspuen aquella joia capaç de transformar tot un poble els dies 23 i 24 de juny; però també els dies d'abans, aquelles llargues jornades de replecs, preparatius i amics".

Des de Cope Menorca i On-Off Produccions volen agrair la professionalitat i la predisposició de tots els artistes que apareixen en el treball i que fan possible aquest seguit de cançons, ja editades o inèdites, que faran les delícies dels menorquins participant a la banda sonora de la Festa.