TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Palma, el 1977. Treball de professora de Llenguatge Musical al Conservatori Professional de Música a Maó i som la directora del Cor de l'Orfeó Maonès. També cant al grup mallorquí Cap Pela i duc el cor de cambra de dones de Bunyola, que es diu Minuet. Som soprano lírico-lleugera i vaig fer la primera actuació el passat dia 11 a Santa Eulàlia d'Alaior, amb Miriam Pasqual i Toni Pons. Sent passió per la música, també m'agrada la natura, pintar i sortir amb les amistats.

Com va ser açò d'aterrar a l'Illa?
Vaig arribar el passat setembre per impartir classes al Conservatori de Música. Me van cridar de la Conselleria d'Educació perquè era a les llistes de professorat. Ja coneixia l'Illa, havia vingut moltes vegades, per les festes de Sant Joan, a l'estiu per conèixer cales i de gira amb el grup Cap Pela.

Després de venir d'esbarjo, com és l'experiència de quedar-se a viure i treballar a l'Illa?
Em trob molt bé a Menorca! Només arribar em va venir Bep Mercadal, president de l'Orfeó Maonès, per oferir-me dirigir el cor de l'entitat. És un gust poder treballar en la coral.

Quins canvis ha introduït en la formació com a directora?
A nivell d'actuacions no gaire, perquè l'entitat té tancada la programació anual. A nivell de repertori cada director fa la seva aportació personal. He introduït cançó popular brasilera, anglesa, hebrea... També peces de sarsuela i òpera.

Amb quin repertori estau treballant actualment?
Amb cançó popular d'arreu del món. És un programa un poc eclèctic, com per exemple, he inclòs un fragment de la banda sonora de "La Misión". El darrer que els he donat són peces de sarsuela, òpera i havanera, més propera als menorquins.

Qui integra el Cor de l'Orfeó Maonès?
L'entitat és com una gran família, per açò hi ha cantaires que són socis de tota la vida. També hi ha noves incorporacions de persones aficionades al cant. És una coral mixta, d'una quarentena de veus adultes a partir dels 40 anys.

Quina serà la propera actuació?
El proper dia 25, a les 12 hores. S'ha organitzat un concert conjunt a l'Orfeó Maonès, una trobada coral en què actuarà el nostre cor, la meva coral femenina de Bunyola i una coral d'Esporles. El recital promet!

Com ha trobat el nivell musical que hi ha a Menorca?
El nivell de cant és altíssim, en qualitat, en nombre de cantants i en afició. Els fillets del Conservatori canten la mar de bé, es nota que hi ha una tradició pel cant ben arrelada a l'Illa. Aquí a la gent li agrada i té el costum de cantar.

Troba que és un fet especial?
Crec que sí. Crida l'atenció que a Menorca hi hagi tanta tradició per cantar. Sembla que els menorquins tenen una afició innata. Abans de venir a l'Illa ja n'havia sentit parlar.

Quins altres projectes té?
El concert que vam oferir a Alaior dia 11 el tornarem a repetir a l'Orfeó. Amb el Conservatori volem organitzar concerts didàctics. També amb el grup Cap Pela volem presentar a l'Illa el nostre últim treball, "Moon river".