Espectacle. Combina dansa, narrativa i música - Cris

TW
0

L'espectacle familiar "El moix amb botes" es va estrenar anit a la sala multifuncional des Mercadal, convertint-se en una nova mostra de la bona feina i de la qualitat existent en el panorama artístic insular.

Es Mercadal va respondre molt bé a la iniciativa, la sala multifuncional va quedar pràcticament plena. I entre els assistents, membres de la família de Xavier Montsalvatge (1912-2002), el compositor autor de l'òpera "El moix amb botes, una veu en off", del que enguany es compleix el centenari del seu naixement i el desè aniversari de la seva desaparició. Una família que ha autoritzat la productora menorquina perquè fes realitat aquest muntatge i que, de ben segur, haurà quedat satisfeta una vegada vist el resultat final. Entre els presents, també s'ha de destacar el poeta menorquí Ponç Pons, responsable de l'adaptació del text.

Dau Produccions i Artistes per a Menorca van posar damunt l'escenari una nova i interessant proposta, en aquesta ocasió, en col·laboració amb Alba Estudi de Dansa. I és que aquest és un espectacle dansat, dirigit en la part coreogràfica per Alba Sintes, mentre que la direcció artística ha anat a càrrec de Manel Navarro. En l'apartat musical, un fix en les produccions de Dau, el director Joan Mesquida, qui s'acompanya d'una dotzena de músics per posar la banda sonora a la representació.

Tots ells demostren novament la seva gran qualitat. En un decorat senzill basat en projeccions d'imatges a través del ciclorama, les ballarines d'Alba Estudi de Dansa escenifiquen la història que va explicant el narrador. Una història protagonitzada pel moix amb botes, el moliner, la princesa i els reis, així com un bon grapat d'animals, moixos, conills, un lleó, un lloro i una rateta. Entre el repartiment també hi apareixen l'ogre i el bufó. També la il·luminació, senzilla però ben acurada, permet l'espectador seguir amb atenció la història, focalitzant l'interès on més convé a cada moment.

Vestuari i maquillatge
És ben destacable la gran feina feta en l'apartat de vestuari, així com també en el de maquillatge. Len Serra, junt amb Juana Maria Riudavets, han estat les encarregades d'elaborar un vestuari adequat per a la dansa i, alhora, que ajuda a l'espectador a submergir-se en la història de la manera més real possible. I així és, ja que el resultat obtingut és més que digne. Igualment passa pel que fa al maquillatge i els complements. Adela Ortiz (maquillatge), Sílvia Mestres (perruqueria), Sílvia Vivó (complements) han estat també fonamentals per comptar amb uns personatges tan aconseguits.

En definitiva, un espectacle molt adequat per a tota la família, que demostra novament que a Menorca es poden fer espectacles interessants plens de bon gust.