Durà es be. Tòfol Bosch Salord - Arxiu

TW
0

Cristòfol Bosch Salord, l'amo d'Albranxella, serà s'Homo des Be de les festes de Sant Joan d'enguany.

El caixer pagès de tramuntana, Pau Bosh Salord, ha triat al seu germà per a dur l'anyell. A l'amo de Son Planas, en ser el caixer pagès de major edat, li toca posar es Be en el primer any del bienni de les festes i ha volgut donar l'honor a un membre de la seva família. També ha escollit Ginés Ruiz Molina, del lloc d'Alfurinet, per a què sigui el descarregador.

L'amo d'Albranxella té 39 anys, està casat i és pare de dues filletes. És cavaller de Sant Joan d'ençà 1987. Precisament, Tòfol Bosch Salord va fer de descarregador el 1991, quan el seu germà Pau va ser caixer fadrí.

Així, aquest Sant Joan es donaran moltes coincidències familiars. Els dos caixer pagesos, a més de ser cosins, comparteixen nom. Els dos es diuen Pau Bosch i un és l'amo de Son Planas, i l'altre és l'amo des Lloc Nou.

En aquest cas, s'Homo des Be és el germà del caixer pagès de tramuntana i també cosí del caixer pagès de migjorn. Els tres són néts del recordat l'amo en Pau d'Algaiarens.

Els germans Pau i Tòfol Bosch Salord actuaren de caixers pagesos substituts en les festes de l'any 2010, quan el caixer pagès de tramuntana titular, Pau Bosch Pons, l'amo de Ses Tavernes, no va sortir per motius de dol. Es dóna la circumstància que Pau Bosch Salord va ser s'Homo des Be el 2011, quan va ser caixer pagès el seu cosí.

El bienni 2012-13 serà presidit pel caixer senyor Carlos de Olivar Despujol, que en aquest primer any de festes delegarà la representació a la qualcada en el seu nebot, Luis de Olivar O'Neill.