TW
0

Autofitxa

Som n'Alberto Gomila, vaig néixer l'any 1994 i faig feina a Son Olivar de Dalt de Ciutadella. Som en Tomeu Moll, vaig néixer l'any 1993 i visc a ses Fontanelles des Mercadal. Som en José Pedro Martí, vaig néixer a l'any 1992 i visc a Capifort de Maó. Som en Sergio Riudavets, vaig néixer l'any 1992 i visc a Montgofre Vell de Maó. Tots estudiam a Sa Granja el segon curs del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en Explotacions Agràries.

Des de quan sabeu que voleu dedicar-vos a fer feina al camp?

Alberto. Des de que era petit. Ningú a la meva família ve de la pagesia però me cuidava na Pilar de Son Olivar, fins que vaig tenir deu anys. El seu fill, en Siscu Pons, em va ensenyar a qualcar i d'aquí la meva afició als cavalls. Ara faig feina en aquest mateix lloc de missatge a més d'estudiar a sa Granja.

Tomeu. Mon pare ja va estudiar aquí i jo des de sempre he volgut venir a sa Granja i ser l'amo de ses Fontanelles. Ara al lloc em dedic a munyir, tenim quaranta vaques.

José. Tant mon pare, en Sebastià, com ma mare, na Maria, van estudiar a sa Granja. Jo també ho tenia molt clar i frissava d'acabar l'ESO per poder iniciar aquests estudis.

Sergio. Mon pare era nét de pagesos, jo fins fa poc no tenia la vocació molt clara. Però poc a poc m'ha anat agradant i ara sé que és al que em vull dedicar.

Què és el que us agrada més?

Alberto. Els cavalls són la meva passió. Al lloc també ens dedicam a fer excursions.

Tomeu. M'agrada tot el que està relacionat amb la maquinària.

José. La maquinària també, especialment el treball amb tractor.

Sergio. La maquinària. Quan era petit i anava amb mon pare amb el tractor fins i tot m'hi dormia.

Què trobau que és el millor de fer feina a un lloc? I el pitjor?

Alberto. Pens que com tot és una rutina i que com a feina t'ofereix tranquil·litat, és com si fossis a un altre món, no estàs tancat i pots fer moltes coses diferents, com anar a cercar esclata-sangs.

Tomeu. La tranquil·litat pens que és el millor. La resta es va fent el que es pot.

José. La llibertat amb què fas feina és el millor. I igual que hi ha coses bones n'hi ha de dolentes, com per tot.

Sergio. La independència i la llibertat que tens en la teva professió. I el pitjor? Aixecar-se prest els diumenges dematí!.

Els vostres estudis a sa Granja compleixen amb les expectatives que teníeu? I, quina és l'assignatura que més us agrada?

Alberto. M'agrada el que estic estudiant i el que més, formatgeria.

Tomeu. M'agrada l'assignatura de cultius.

José. Estudiar aquí és una motivació afegida a les nostres vocacions. I també m'agrada l'assignatura de cultius.

Sergio. Cultius i gestió és el que més m'agrada i sí, els estudis a Sa Granja superen les meves expectatives, quan sortirem d'aquí realment sabrem més de quan vam entrar. No n'hi ha prou en ser fill de pagesos per ser pagès, també s'ha d'estudiar.