TW
0

autofitxa
Em dic Pedro Villalonga Mesquida, tenc 42 anys i sóc de Ciutadella. Estic casat i tenc dues filles. Tenc una empresa de venda i lloguer de vehicles. La meva principal afició és l'hípica, però també m'agrada molt l'esport, en especial el futbol i el bàsquet.

Què ensenyen a l'Escola?
Introduïm els fillets en el món del cavall. Per començar, entren en contacte amb els ponis. Després comencen amb les classes de doma menorquina i doma clàssica. Els cursos, que duren tres mesos, també són òptims per a adults. De fet, durant l'estiu, ve molta gent de fora que està de vacances a l'Illa.

Què és el primer que ensenyen a un fillet que s'inicia en el món dels cavalls?
A agafar confiança damunt el cavall, a saber posicionar-se a sobre d'ell i a mantenir l'equilibri. Però depèn un poc de l'edat que tingui el genet. N'hi ha que comencen amb sis anys i gairebé no tenen força i per tant, s'han de treballar altres aspectes.

Quines altres activitats realitzen a banda de les classes de doma?
Tenim una escola d'ensenyament de poltres i un servei de pupil·latge. Són activitats dirigides a particulars.

A banda d'oferir classes, també participen en espectacles i fires?
Sí. A Menorca anam cada any a la Fira del Cavall de Raça Menorquina que es celebra as Mercadal. I a l'escola celebrem també el Dia del Club, durant el qual oferim un espectacle. A més, cada any ens conviden a diferents fires de la Península i Europa. Darrerament hem estat a Itàlia, França, Holanda o Anglaterra.

Què és el que més sorprèn del cavall de raça menorquina?
Sorprèn molt la posada del cavall. També crida molt l'atenció la doma menorquina, el tradicional bot, la vestimenta i veure a vuit o deu cavalls negres junts en el mateix espai.

Vostè és l'actual vicepresident de l'Escola Eqüestre. Quina és la seva funció?
Jo, com a vicepresident, m'encarrego de tasques administratives. Al capdavant de les classes de doma hi ha en l'actualitat tres monitors.

Com va començar a interessar-se pel món de l'hípica?
Els cavalls m'han agradat sempre, des de petit. Però tenir un cavall no és una broma i no sempre tens possibilitats adequades per tenir-los. A mesura que em vaig anar fent gran em va interessar més i vaig decidir apuntar-me a un curs de l'Escola. I des de llavors ja no vaig aturar. Sóc vicepresident des de fa quatre anys i tenc un cavall de nom Jaleo.

Què és el que més li agrada del món hípic?
M'agrada tot el que t'ofereix el cavall. Mirar l'animal m'encanta, m'inspira. Observar-los des de petits i veure què fan i què deixen de fer, progressar amb la doma. És un món molt atractiu.