Dalt, Eloy Pons i Chiara Berini, amb Yolanda Martínez, Loles Tronch i Virginia Seguí, ahir. | Katerina Pu

TW
0

La Sala Albert Camus, de Sant Lluís, enceta la pròxima setmana la seva tercera temporada d’enguany amb la celebració fins a final d’any de més de vint-i-cinc activitats artístiques, entre les quals destaquen quatre per commemorar el desè aniversari d’aquest espai escènic. «Tant el programa de mà d’aquesta nova temporada com la Gala dels 10 anys del pròxim divendres pretenen homenatjar a les persones que han fet possible la construcció del teatre, la seva gestió i que sigui un espai punter i de referència a Menorca i, fins i tot, en l’àmbit balear i nacional», va assegurar la coordinadora de la sala, Virginia Seguí.

El dia 26 de setembre es compliran deu anys de la inauguració de la Sala Albert Camus, per la qual cosa el pròxim cap de setmana se celebraran lloc quatre actes per festejar aquesta efemèride. El divendres hi haurà dos actes, el primer serà la gala commemorativa dels 10 anys, amb la participació dels cinc grups de teatre de Sant Lluís: Som3, Idò Teatre, Tornam a ser aquí, Talia Teatre i Di-Art, a més l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca. La gala també es podrà seguir per streaming.

Virginia Seguí afirma que «tots els grups han fet les seves pròpies peces amb un fil conductor en què explicaran els 10 anys de la sala; a més, així els feim un homenatge i els posam en valor, la seva evolució ha anat lligada a comptar amb un espai escènic. Sempre hem volgut apostar per la dignificació del sector cultural.»

Finalitzada la gala, hi haurà un concert del grup Najash Symphonic Metal que tindrà lloc al pla de sa Creu.

L’esperit de la programació cultural de la sala és arribar a un ampli ventall de persones, com també els actes especials dels 10 anys. Per tant, ensoldemà dissabte dia 28 la sala acollirà el concert «Un beso y una flor» en homenatge a Nino Bravo, una de les millors veus del pop espanyol. I ensoldemà diumenge, torna a la sala la companyia Festuc Teatre, que va estar present a la inauguració fa 10 anys, amb l’obra «Adeu, Peter Pan».

La coordinadora de la sala va enumerar la resta d’activitats programades, destacant dues estrenes d’obres de creació pròpia: «Todo menos clásico», de Som3, i «»Un darrer viatge junts», de Tornam a ser aquí, una obra inspirada en el tradicional «Els pastorells», a més de ser la Sala Camus una de les deu d’arreu d’Espanya incloses en el Circuito Estatal de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud.

Esdeveniment

La batlessa de Sant Lluís, Loles Tronch, va assenyalar que un esdeveniment molt important per Sant Lluís i Menorca en general, subratllant que la sala ha donat sortida a moltes diferents activitats, convertint-se en un referent cultural important a l’Illa. «A poc a poc s’ha anat millorant el funcionament i amb un ventall d’activitats més ampli cada vegada. Estem molt contents de la feina feta i amb la il·lusió d’anar millorant en el futur». Per la seva part, la regidora de Cultura, Chiara Berini, va incidir en el gran treball de Virginia Seguí per intentar resumir una dècada d’activitat cultural de la sala, que ha experimentat un gran creixement en la seva oferta artística.

Els principals actes

  • 27 setembre. A les 20 h, acte institucional Gala dels 10 anys
  • 27 setembre. A les 21.30 h, concert Najash Symphonic Metal al pla de sa Creu
  • 28 setembre. A les 20 h, concert Homentage a Nino Bravo
  • 29 setembre. A les 18 h, teatre i titelles Adéu Peter Pan per Festuc Teatre
  • 4 octubre. A les 20.30 h, concert de The Swuing Crusaders
  • 5 octubre. A las 20 hores, concert Hirath pel pianista Kiev Portella.
  • 13 octubre. A las 18 hores, espectacle de circ per Xampatito Pato.
  • 18, 19 i 20 octubre. Celebració Doc Fest Menorca amb xerrades i projeccions
  • 26 octubre. A les 18 hores, teatre Todo menos clásico per Som3
  • 11 novembre. A les 18 h, teatre La gallina dels ous d’or per Zum Zum T.
  • 23 novembre. A les 20 h, concert Va de cordes per Grup Filharmònic
  • 8 desembre. A les 18 h, dansa Tu y yo per la companyia Da.Te Danza
  • 21 desembre. A les 22 h, teatre Un darrer viatge junts inspirat en Els Pasteorells per Tornam a ser aquí