La posada en escena de l’obra «Jauría», dirigida per Miguel del Arco, va a càrrec dels intèrprets Ángela Cervantes, Carlos Cuevas, Artur Busquets, Quim Ávila, Francesc Cuéllar i David Menéndez | Vanessa Rabade

TW
5

El Teatre Principal de Maó i el Teatre des Born de Ciutadella acolliran els pròxims dies 2 i 3 de novembre, respectivament, la representació de l’obra «Jauría», una ficció documental basada en el judici mediàtic de La Manada, un grup d’homes que va violar una dona a Pamplona durant les festes de San Fermín de 2016.

La representació teatral de «Jauría» a Maó i Ciutadella, a les 21 i 19.30 hores, respectivament,  és possible gràcies a l’esforç del ‘Principal’ i ‘Es Born’ amb la finalitat de programar obres de gran interès cultural i social -afegint-hi el seu elevat pressupost- a l’Illa. D’aquesta manera, es pretén convertir el teatre en un espai de reflexió col·lectiva on també tenguin cabuda trames d’actualitat i d’impacte social.

Fets reals

«Jauría» és una obra original de Jordi Casanovas que dirigeix Miguel del Arco i és protagonitzada per Ángela Cervantes, Carlos Cuevas, Artur Busquets, Quim Àvila, Francesc Cuéllar i David Menéndez. La representació teatral compta amb el suport de Teatre Sagarra, de Santa Coloma de Gramenet, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya-Institut Català de les Empreses Culturals.

L’obra de Jordi Casanovas relata els fets reals que van ocórrer a Pamplona la nit del dia 6 de juliol de fa vuit anys, a través dels fragments de les declaracions dels cinc agressors i la denunciant que van ser publicats a diferents mitjans de comunicació. Durant el judici la denunciant va ser revictimizada i obligada a donar més detalls de la seva intimitat que els mateixos denunciants, el que va sacsejar els conceptes de masculinitat, consentiment i agressió sexual en la societat, a més de marcar un punt d’inflexió a la història del feminisme.

Guardons

Fa cinc anys es va estrenar «Jauría» i durant la seva representació en les sales de teatre d’Espanya va anar fornint una exitosa trajectòria amb l’obtenció de diferents guardons amb els premis Max 2020 al Millor Espectacle Teatral i a la Millor Adaptació Teatral, entre altres.

A més d’aquests reconeixements teatrals a Espanya, «Jauría» va propiciar la creació d’altres versions d’aquesta història a països com Argentina, Mèxic i el Perú, les quals van merèixer un excel·lent ressò per part de la crítica al continent sud-americà, que va corroborar la qualitat de l’obra teatral i de la seva representacaió damunt l’escenari.

Un dels plats forts de la temporada tardor-hivern dels dos teatres de l’Illa

La doble representació de l’obra «Jauría» a l’Illa el primer cap de setmana del pròxim mes de novembre es tracta d’un avançament, i també d’un dels plats forts, de la temporada tardor-hivern 2024-2025 del Teatre Principal de Maó i del Teatre des Born de Ciutadella.

Les entrades per veure l’obra original de Jordi Casanova als dos teatres es posaran a la venda el pròxim dimecres dia 28 d’agost i podran ser adquirides als canals de venda habituals d’ambdós coliseus. Aquesta aliança del ‘Principal’ i ‘Es Born’ contribueix al desenvolupament de la societat i la cultura local, així com de l’excel·lència artística.