Ana Tijoux actuarà el pròxim dia 13 de setembre.    | Arxiu

TW
0

Els pròxims dies 13, 14 i 15 de setembre es celebrarà en Es Claustre, de Maó, la vuitena edició del Menorca Groove Festival, un esdeveniment que aposta pels gèneres musicals, com el funk, la música tribal, el soul, el dub i l’electrònica, amb la participació tant de músics emergents com d’altres consolidats.

La cantant Ana Tijoux, ben coneguda pel seu estil musical que fusiona el hip-hop amb la música llatinoamericana, serà la cap de cartell del 8è Menorca Groove Festival, un esdeveniment musical que reunirà un ampli ventall de propostes, com són Nichodemus, DJ i productor de música electrònica amb influències globals; el projecte MIDIJazz Club que mescla jazz amb l’electrònica; Miguel Campello que fusiona flamenc i música contemporània; l’estil jazzístic de Jazz Magnetism; i Baak Yaad i Hanakito amb el seu repertori de música dub, latina i afrobeat.

Participants

La cantant xilena-francesa Ana Tijoux és una de les veus més influent de la música contemporània gràcies a les seves lletres i la presència escènica. Tijoux fusiona el hip-hop amb la música llatinoamericana, que li ha permès crear un estil propi i conegut.

Conegut per la seva fusió del flamenc i la música contemporània, Miguel Campello, líder de Elbicho, ha sabut crear un so únic que ha captat l’atenció d’un ampli públic incondicional.

El DJ i productor de música electrònica Nickodemus ha tocat en festivals la seva mescla de ritmes, latins, africans, balcànics i àrabs i, per altra banda, compta amb una discografia formada per diversos àlbums i remixes.

Amb una mescla d’improvisació i composició, la banda Jazz Magnetism fusiona el jazz amb altres gèneres musicals.

MIDI Jazz Club és un col·lectiu espanyol de jazz internacional que en les seves actuacions combina la improvisació jazzística amb la precisió de la música digital.

Back Yaad sona diferents estils de música jamaicana com roots, dub, dancehall, etc., amb temes coneguts i altres propis

L’habilitat de la DJ i productora Hanakito consisteix a mesclar diferents gèneres, com la música dub, llatina i afrobeat, i crear un ambient vibrant.

Jornades per al sector pedagògic dins la indústria musical

La novetat d’enguany del Menorca Groove Festival és que recupera les seves jornades professionals adreçades al sector pedagògic dins la indústria musical. En aquesta nova edició, les denominades ‘Menorca Talks’ tractaran sobre l’educació musical, els artistes emergents i el repte d’organitzar un festival en una illa.

Serà el dia 15, en la tercera jornada, amb les següents temàtiques: «Música i comunitat: el rol de l’educació musical», «De l’aula a l’escenari: preparació professional per a músics emergents» i «Desafiaments illencs: fer un festival musical en una illa». Aquest mateix dia hi haurà l’actuació de Jazz Magnetism.

Abans, el dia 13 actuaran Backj Yaad,Ana Tijoux i Nickodemus, mentre que el protagonisme per al dia 14 serà de MIDI Jazz Club, Miguel Campillo i Hanakito.