L'assistència dels expresidents de l'entitat cultural maonesa al referit acte s'explica, segons va assegurar ahir l'actual presidenta de l'Ateneu de Maó, Margarita Orfila, per ser tots ells l'enllaç del passat més immediat de l'entitat amb el present, que es caracteritza per disposar d'unes remodelades instal·lacions i l'ús de les noves tecnologies, com a avantsala de les noves generacions. Cada un dels expresidents aportarà el testimoni de l'època en la qual van estar al capdavant de l'entitat, a més de reflexionar sobre el seu futur.
Activitats
La presidenta Margarita Orfila va subratllar la importància per l'Ateneu de comptar, a més de les activitats que es programen cada setmana, amb tot un seguit d'activitats i cursos que es desenvolupen al llarg de l'any, que estan adreçades a un ampli ventall d'interessats, des de menors fins a persones adultes que volen formar-se en les disciplines que s'ofereixen.
La presentació ahir del nou curs de l'Ateneu de Maó va comptar amb la majoria dels responsables de cada una de les seccions i activitats, que va parlar de les característiques de cada una d'elles i de les principals novetats: Martí Carbonell, «Cultura i art»; Elisa Pons, «Literatura castellana universal»; Santiago Maspoch, «Taller de lectura»; Toni Olives, «Tertúlies setmanals»; Júlia Melià, «Aula de dibuix i pintura»; Carles Canitrot, «Robòtica educativa i informàtica»; Tere Allés, «Aula de música»; Monique Doncarli, «Classes de francès»; i Paco Pérez, de Foto-Club.
Revista de Menorca
Per altra banda, Orfila va destacar l'edició enguany del número 100 de la «Revista de Menorca», una publicació creada el 1888 i anterior a l'Ateneu que el 1905 va incorporar com a òrgan propi de coneixement i comunicació. Des de fa uns anys, l'Ateneu coedita amb l'IME la referida publicació.
Orfila també va referir-se a l'activitat cultural i artística amb altres entitats, com són l'organització amb el GOB de taules rodones sobre temes mediambientals d'interès; un seminari sobre arqueologia amb motiu de la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat; i un cicle sobre art contemporani amb la galeria Hauser&Wirth.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.