La clau és ajudar a desenvolupar la pràctica de l'escriptura, motivant els alumnes en ser creatius en el seu propi estil. És per açò que les classes estan enfocades en dues línies: d'una banda, practicar exercicis d'escriptura automàtica a partir d'un estímul (la part més impulsiva i de creació), i d'altra, facilitar les tècniques de l'escriptura (la part més raonada i reflexiva). En aquest sentit, Aina Tur dóna les claus als alumnes sobre com desenvolupar una història, què és la trama, el nus i el desenllaç, què és la perspectiva o el punt de vista, i com construir els personatges. «Per l'escriptura creativa és important trobar impulsos i materials per crear una història. És a dir, com trobar elements d'inspiració i quins estímuls ens poden ajudar», explica.
Les passes
Aina Tur explica que per començar a escriure «és important seguir un impuls, deixar fluir el magma creatiu personal i teixir una història». A continuació, comenta que ve la part de reelectura i reescriptura, «de fer l'anàlisi de l'escrit per millorar-lo». Tur considera que per escriure «és important ser un bon lector i llegir molt». L'altre component a tenir en compte és «tenir moltes ganes i constància, com més escrius, millor ho fas, i t'ajuda a agafar agilitat».
La professora és autora de diversos textos teatrals, com «Evolució», editat dins la col·lecció Teatro de Papel, o «Dimecres», publicat a la col·lecció Paraula de Dramaturg del Govern balear. S'estrenà en el món de l'assaig amb «La glosa menorquina. Anàlisi contemporània del glosat i els glosadors», editat a la col·lecció Quaderns de Folklore. En la vessant de direcció, Aina Tur ha fet d'ajudant de direcció a Ester Nadal, Teresa Vilardell, Josep Maria Miró o Toni Casares treballant al teatre Tantaranta, la Sala Muntaner, la Sala Beckett, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Ha dirigit «Nus» de Joan Casas i «Fly me to the moon».
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Una iniciativa ben interessant i molt recomanable. Gràcies.