Maria Camps i Pere Arguimbau ja han ofert una desena d’actuacions per presentar «Íntim Youkali»

TW
0

La soprano Maria Camps i el guitarrista Pere Arguimbau, fan el salt a Mallorca aquest dissabte, per presentar el seu segon disc, «Íntim Youkali». Serà al Teatre Sans, on ja hi van presentar el seu primer CD.
Aquest segon treball discogràfic de la cantant alaiorenca i el guitarrista ciutadellenc arriba a Palma, després d'haver-se presentat aquest estiu amb actuacions a gairebé tots els pobles de Menorca, i també a Eivissa, a Santa Eulàlia des Riu.

Ara, amb una desena de concerts a l'esquena, la parella menorquina presentarà al públic mallorquí els tretze temes que conformen aquest disc, una proposta minimalista i íntima de la mà de dos artistes que conflueixen aquí, tot i venir d'estils diferents. I és que tant Camps, que destaca com a cantant de clàssic, com Arguimbau, que prové del jazz, uneixen la seva virtuositat per interpretar un repertori que es nodreix de la chanson française, el bolero, clàssics anglosaxons, temes pop, cançó catalana i menorquina, bossanova o cabaret alemany.

Al disc hi apareixen títols com «Yesterday», de Paul MC Cartney; «Laura», de Lluís Llach; «Shape of my heart», de Sting; «Volver», de Carlos Gardel; o «Local Hero-L'home gris», un tema que sorgeix del tema principal de la pel·lícula «Local Hero», amb música de Mark Knopfler, i del poema inèdit «L'home gris», de Jordi Odrí. Igualment, també hi ha la cançó «Je ne t'aime pas», de Kurt Weill.


Youkali

Precisament, el compositor Kurt Weill és l'autor del tema «Youkali» que dóna nom al segon disc del duet menorquí, on Youkali és una utòpica illa musical en que l'espectador hi pot trobar un refugi metafòric.
Així, a «Íntim Youkali» hi ha una selecció de temes de sempre, tractats de forma minimalista i íntima, sense afegits artificials i permetent que l'espectador escolti la música en un estat pur.

Maria Camps explicava ahir que el Teatre Sans és un cafè-teatre al centre de Palma en el que «ja hi he cantat abans, fent òpera de butxaca», i en el que ja hi va presentar també el primer «Íntim» amb Pere Arguimbau. Així, aquesta sala reuneix les millors condicions per aquesta proposta en la que el tàndem menorquí cerca una major proximitat amb el públic, per tal de captivar-lo amb les seves melodies.
Està previst que el concert comenci a partir de les 20.30 hores.