TW
0

L'Espai Illes Balears de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València celebra el primer aniversari. El director general de Cultura, Pere Joan Martorell, assistí el passat dijous a la celebració.

L'Espai Illes Balears, ubicat a la ciutat del Túria, acull d'una manera periòdica l'oferta literària, teatral i musical de les Balears, a més de proporcionar als creadors illencs nous escenaris on presentar el seus productes culturals.

En el decurs de l'acte es presentà la memòria del primer any d'activitats del centre. Fina Salord donà a conèixer l'Institut Menorquí d'Estudis, i l'escriptora Esperança Camps presentà les novetats editorials de l'IME.

L'esdeveniment també comptà amb l'espectacle "Nous llocs per a un nòmada" de Jaume Tugores, Olga Olveira i Juvenal Salcedo, música i ombres units per explicar en viu, un viatge sonor i visual, sensorial, real i metafòric, inspirat en el viatge que Tugores va fer l'any 2006 a Myanmar.

L'Espai Illes Balears preveu un programa mensual d'actuacions protagonitzat per escriptors, artistes, companyies i grups musicals de les Illes representatius de tot tipus de tendències. Les activitats van començar el passat setembre amb la segona temporada del cicle "Dialeg(tes)" que s'encetà amb dues propostes de cançó d'autor mediterrània en clau acústica. Per una banda, l'actuació del menorquí David Vidal, que presentà a veu i guitarra el seu quart àlbum, "Ferida i conjur"; i, per altra, Òscar Briz, que presentà el nou àlbum, "L'estiu", un treball també en clau acústica i vocació minimalista.