TW
0

L 'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) organitza les XXIX Jornades d'Estudis Històrics Locals, que enguany es centraran en la Recuperació del patrimoni cultural de les Balears. La convocatòria es durà a terme els dies 17, 18, 19 i 20 de novembre en un entorn excepcional com és el de la finca de Raixa a Mallorca.

Els seus coordinadors són el professor de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Sastre Moll, i el president de l'Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA), Pere Ollers. Tot aquell que estigui interessat en participar-hi pot inscriure's a l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Des de l'IEB s'explica com durant dues dècades (1990-2010) s'han realitzat a les Balears tot un seguit de Restauracions i Recuperacions d'immobles arquitectònics i materials, de caràcter històric i etnològic que van enriquint considerablement el patrimoni i oferta cultural de les Illes.

En aquest sentit, es senyala com moltes d'aquestes recuperacions realitzades per experts no han tingut una projecció i divulgació adequada. La intenció d'aquestes Jornades d'Estudis Històrics i Locals és posar a l'abast dels tècnics i especialistes en matèria de patrimoni, dels estudiosos i de la població en general, tant les aportacions i accions en matèria de defensa del patrimoni cultural com el referent a les recuperacions patrimonials realitzades en els darrers vint anys mitjançant la participació dels professionals responsables de les mateixes, en unes sessions de debat.

Els projectes que es vulguin exposar podran ser inclosos en el marc de diferents apartats com els reptes en la defensa del patrimoni a les Illes (reforma de les lleis i altres formes); la rehabilitació d'edificis de caràcter històric (palaus, castells, bastions...); les recuperacions arquitectòniques d'immobles de caràcter religiós (catedrals, esglésies, convents...); la restauració d'immobles d'entitats civils i/o particulars que tinguin un interès patrimonial, cultural o etnològic (palaus, possessions, cases ciutadanes...); i treballs en curs o projectes de recuperació d'immobles o material de caràcter etnològic i altre tipus de patrimoni material i immaterial com aljubs, fariners o molins de vent.

El termini d'inscripció finalitzarà el proper dia 31.