Iván Llull. El germà de Sergi el va representar a la cerimònia d’ahir vespre - PGIB

TW
0

"Avui, amics meus, honoram unes persones i unes entitats que representen molt bé el nostre poble, que són un exemple a seguir pels seus valors i per la seva feina. Es tracta d'exemples, perquè han aplicat al seu quefer diari l'esforç, la voluntat, l'esperit de sacrifici, el treball, la recerca i els valors humans en general, que els fan ben mereixedors d'aquests guardons que avui acaben de rebre. Ells són la prova palpable que en aquesta societat nostra hi ha un passat que cal recordar i que ens fa forts, un present molt viu i tot un futur que ens ha d'il·lusionar, perquè està ple de reptes per construir".

José Ramón Bauzá, president del Govern, feia amb aquestes paraules referència als guardonats amb la Medalla d'Or de la Comunitat i premis Ramon Llull, persones de tasca reconeguda socialment i, ara, de forma oficial. Entre aquests exemples que cità Bauzá n'hi havia dos de menorquins. Un d'ells el capellà ja traspassat Vicente Macián Cólera, afable religiós, polifacètic, íntimament lligat als hospitals Verge del Toro i posteriorment al Mateu Orfila, docent, part insustituible de la redacció del "Menorca". L'altre, un jove com Sergi Llull, jugador de bàsquet en ascens, recent campió de la Copa del Rei i amb un futur impressionant que el fa mirar més enllà del continent europeo.

La cerimònia de lliurament dels premis va tenir lloc ahir vespre a La Llotja de Palma, amb la presència de les més destacades autoritats de les Illes, entre elles el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo. En nom de Vicente Macián van recollir el premi el seu nebot Manuel, mentre que tampoc va poder-ho fer Sergi Llull, concentrat amb el seu equip per un partit vital a l'Eurolliga. El va representar el seu germà Iván.

Missatge polític

Un cop entregats tots els premis, va pendre la paraula Luis Miguel Sevilla Pérez, del Servei d'Extinció d'Incendis d'Eivissa, qui va agrair la distinció de la Comunitat Autònoma en nom de tots els premiats. Acte seguit es va col·locar davant el micròfon de La Llotja de Palma José Ramón Bauzá, qui va fer una llarga referència al moment econòmic actual i a les perspectives de futur. No va estalviar crítiques als seus antecessors, "es va perdre un temps preciós que ens ha deixat al vagó de coa i amb un deteriorament de l'estructura productiva francament traumàtic. La despesa pública es va fer com si estiguéssim en temps de bonança econòmica, la qual cosa va provocar un augment desmesurat del dèficit i l'endeutament, que a hores d'ara ens resulta molt mal de pair".

Per trobar la manera de sortir d'aquesta crisi econòmica, el president va fer referència al personatge que dóna nom als premis, "Llull evitava les confrontacions que no arribaven enlloc ni servien per a res i aplicava l'art per convèncer els oponents de la bondat de la seva doctrina. Ja tenim el Llull innovador".