Maó ja fa olor de festa. Ja ha començat el compte enrere per enfilar els dies grans de la celebració. I no hi ha dubte que les emocions escalfen motors. «Es Diari» publica de nou la revista de les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un bon grapat de reportatges sobre Maó i la celebració. La publicació presenta la Junta de Caixers, que enguany enceta bienni. I ho fa en un indret carregat de carisma. Tenint en compte que d'aquí a pocs dies la Unesco declararà la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial, s'ha elegit Talatí de Dalt per immortalitzar el moment.
A més, la revista reinterpreta cadascuna de les estrofes de l'«Es Mahón» i ho fa amb onze instantànies. El reportatge ha aconseguit reunir devers 130 persones que són un clar retrat de l'essència de la ciutat. A més, la manya artística de Lina Olives ha permès posar unes primeres notes de la cançó en un pentagrama pintat per a l'ocasió.
Entre concert i concert, el pianista Marco Mezquida ens dedica uns instants per explicar com se sent davant el repte de pronunciar el pregó. Seguint en aquest vessant musical, la cantant Maria Camps conversa amb l'artista Anna Ferrer. A més d'obrir el seu cor, Ferrer ha gravat una cançó inèdita que es podrà escoltar a partir del dia de la presentació de la revista.
Per la seva banda, la col·laboradora Àngels Andreu fa un reconeixement a la frenètica tasca que realitza la brigada municipal durant aquests dies de festa.
Coneixen el joc maonès? Els tres únics jugadors en actiu han posat fil a l'agulla per aconseguir que aquest art marcial mixt no caigui en l'oblit. Pretenen la seva inclusió en les aules, a més d'impulsar un club a través del qual perpetuar la seva pràctica.
L'historiador Francesc Carreras parla del 75è aniversari de la benedicció del retaule actual de la Mare de Déu de Gràcia. I Juan Elorduy apropa l'activitat de Tanques del Carme per a les festes.
Quan es compleix el 80 aniversari de la tragèdia del cuirassat «Roma», la publicació dona a conèixer la història de Fortuna Novella, una italiana que fou batiada com ‘Mamma Mahón' pels 1.800 mariners que quedaren a l'Illa.
Es difon, així mateix, l'estudi elaborat per l'antropòleg Jose Mansilla sobre festes i turisme. Per la seva banda, l'editor des Diari, Josep Pons Fraga, aporta una nova mirada sobre el Llatzeret. I el bisbe Gerard Villalonga fa referència a la Mare de Déu de Gràcia com la seva estrella i guia. El col·laborador Juan Luis Hernández posa imaginació a través d'una història que es desenvolupa en el marc de les festes. No hi falta el toc d'humor de Zaca qui enguany fa l'ullet a una de les pel·lícules més vistes.
La revista es pot comprar a partir del 31 d'agost als punts de venda habituals.
Lluís Castelló és l’autor de la vistosa portada de la revista
Lluís Castelló Catchot és l’autor de l’obra que dona la benvinguda a la revista. La pintura, carregada de color i de bones vibracions, fa referència a dos elements de la festa. Per una banda, el cavall i el jaleo, i per l’altra, l’església de santa Maria i la plaça Constitució, on es desenvolupen gran part dels actes.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.