El professor Xavier Martín.

TW
4

El professor de Filosofia de l'IES Cap de Llevant de Maó, Xavier Martín Martínez, serà el pregoner de les festes de Sant Jaume des Castell de 2017.

Xavier Martín Martínez va néixer l'any 1958 as Castell. Està casat amb na Isabel Martín i és pare de 3 fills dominicans: Claribel, David i Joel. Inicià estudis superiors al Seminari de Menorca, posteriorment a la Facultat de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears. Ha estat professor de secundària a l'IES Joan Ramis i Ramis, Josep M. Quadrado, Instituto Complutense de Alcalá de Henares, IES Pasqual Calbó i, darrerament, a l'IES Cap de Llevant de Maó, on actualment és professor de filosofia des de l'any 1996.

L'any 1978 participà com a cofundador del grup folklòric Castell de Sant Felip, durant els anys 1978-1984 fou cap d'agrupament de l'Agrupament Escolta Àngel Ruiz i Pablo des Castell i és elegit president dels Escoltes de Menorca per al trienni 1988-1991. A més, s'ha de destacar que a partir de l'any 1988 col·laborà els estius, juntament amb la seva dona, en projectes de desenvolupament a la República Dominicana.

Fo el primer presidente de la Plataforma Ciutadana des Castell, creada el 2000, i que ha destacat per la seva reivindicació de la titularitat pública dels antics quarters de l'Esplanada.

Ha publicat diferents llibres i un bon grapat d'articles de temàtica menorquina, especialment sobre teatre antic a Menorca, como "Malnoms i sobrenoms del poble des Castell" (2016), "Presa i Conquista de la Illa de Menorca feta per lo Rei Anfós" (2014), "La Comèdia de los Pastorells" (2005), "L'Adoració de los Reis Magos" (2001), "Imatges del passat. Es Castell" (2005), "L'església del Roser des Castell. Aproximació històrica i religiosa" (1995), entre d'altres.