Joan Febrer. Director de Joventut - Javier

TW
0

El Consell Insular, a través de l'Injove, engega el "Concurtsmetratge", un concurs de curtmetratges emmarcat dins del programa d'oci juvenil AlternaNits, que pretén oferir una alternativa d'oci saludable als joves pels caps de setmana i, d'aquesta manera, prevenir hàbits i conductes que puguin derivar en el consum de substàncies tòxiques.
Els curtmetratges hauran de girar entorn al consum de drogues, les seves conseqüències i les alternatives saludables, amb l'objectiu d'ajudar els joves a obrir els ulls entorn als perills que comporten les addiccions i provocar una reflexió sobre les experiències personals, l'entorn quotidià i les possibles situacions de risc en les quals es poden veure embolicats els joves.

Al concurs s'hi podran presentar joves d'entre 14 i 30 anys, amb enregistraments realitzats amb càmeres fotogràfiques, de vídeo o també telèfons mòbils. Els treballs hauran de presentar-se en format digital i hauran de tenir una durada d'entre 30 segons i 3 minuts. El termini d'inscripcions finalitzarà el 7 de maig i el de recepció de curtmetratges el 13 del mateix mes.

Els interessats disposaran de tota la informació a la web i a la seu d'Injove i també als punts informatius juvenils dels diferents municipis. El llistat definitiu dels seleccionats es penjarà a la mateixa pàgina d'internet el dia 21 de maig.

El jurat estarà format per representants dels serveis insulars de Joventut i Drogodependències del Consell, de l'Injove, del Consell de Joventut i un tècnic audiovisual que valorarà, no tant la qualitat tècnica dels treballs, sinó l'esforç que es faci per afavorir la reflexió a la problemàtica de les drogodependències. Qui obtengui el primer premi rebrà un reproductor iPod, mentre que el segon estarà dotat de 100 euros en material fungible.

La projecció dels audiovisuals es farà durant el Festival Menorca Jove 2010, que tindrà lloc a la casa de colònies de Santa Eularieta, els dies 29 i 30 de maig.