TRAJECTÒRIA. Tomeu Coll és jove, però ja ha realitzat mostres individuals - Javier

TW
0

"Emprant les corrents teatrals faig crítica social". Així es com definia ahir la seva obra el mallorquí Tomeu Coll, en la inauguració de l'exposició que acollirà la seva obra al Claustre de Maó fins el proper 19 d'abril.

"Les peces futuristes reflexen la industrialització de la societat, així com el gènere de la tragèdia em serveix per parlar del tercer món", comentava Coll.

La majoria de les 15 peces que formen la mostra estan banyades en color ocre i inclouen, tal i com ell explicava, "una persona i elements figuratius que ajuden a entendre el perquè de l'obra".

"He anat evolucionant. Abans hi havia molta textura i pintava amb oli; mentre que ara treballo més el pigment amb làtex", resumia el mallorquí, de 31 anys, qui també ha notat que en els darrers anys ha anat fent "formes cada cop més grans".

L'exposició, sota el títol "El Teatre de la vida", forma part de la iniciativa Creador Jove, que ha portat a terme la Conselleria d'Educació i Cultura, i el Departament de Joventut, Igualtat i Esports del Govern.

La mostra s'ha pogut veure ja a Barcelona i després d'exhibir-se a Menorca arribarà a Mallorca. El projecte Creador Jove pretén afavorir la promoció i el reconeixement dels valors emergents de les Illes Balears en el circuit artístic, tant autonòmic com estatal.
Pere Joan Martorell, director general de Cultura, assegurava ahir que, "el criteri de selecció s'ha basat en què, tot i ser jove, l'artista tingués prou trajectòria i reconeixement per part de la crítica". Sobre el fet que el guanyador hagi estat mallorquí, explicava Martorell, "és simplement perquè al ser més gran, a Mallorca s'hi concentren més artistes".