TW
0

Dimarts de la setmana passada, els alumnes de 2A del CP Margalida Florit de Ciutadella, la Classe dels Experiments, va aprofitar la jornada de portes obertes de l'escola per mostrar a les seves famílies el projecte de màquines i robots en el que han estat treballant aquests darrers mesos. El grup tenia ganes de fer feina amb màquines i robots que funcionessin de veritat i és per açò que a banda de les seves recerques i de la intensa col·laboració d'alguns pares, als quals estan molt agraïts, es van posar en contacte amb Joan Ametller, professor de tecnologia de l'IES Josep Miquel Guàrdia qui els va assessorar. La visita que els alumnes van fer al professor va ser molt profitosa i és que els va ensenyar un robot de Lego que tant els va agradar, que van decidir adquirir-ne un per al seu projecte. Però era un robot molt car, així que van començar a recaptar diners de diferents maneres, per exemple, venent menjar fet a casa o muntant una botiga de segona mà. Els diners que van sobrar després de la compra del robot, es van destinar a Haití.
A l'exposició que van muntar per a les seves famílies, amb cartells explicatius de tot, s'hi van poder veure a banda del robot de Lego programat des de l'ordinador, un robot aranya, un cotxe globus, una excavadora, un pont elevable, i un carrussel, màquines que funcionen amb l'energia del sol, del vent i de l'aigua.
La satisfacció dels fillets i les filletes és enorme, sobretot perquè ara ve la part més bona del projecte, la de jugar.
Davant la bona acollida que va tenir l'exposició entre els familiars, que segons els alumnes ho van trobar tot molt interessant, el grup té la intenció de tornar a muntar la mostra durant el tercer trimestre, per a que la resta d'alumnes de l'escola també puguin veure els resultats de la seva feina i jugar.