TW

Ara resultarà que vivíem en una situació de inseguretat jurídica que no era aguantadora i no mos n'havíem entemut. Durant tots aquests anys, els que feien una casa o un hotel legals estaven en una situació d'inseguretat jurídica, sembla. Però en canvi aquells que construïen il·legalment, no. Senzillament es quedaven al limbe dels justos, a l'espera de l'arribada dels justiciers del PP que ja s'encarregarien d'arranajar la cosa.

Quanta raó que té la claca del Govern quan canta les desgràcies de la inseguretat jurídica. Però no quan canta al ram de la construcció amb les seves lletres passades de moda, sinó en bonibé tots els altres rams. Perquè deu ser que no en tenien, de seguretat d'aquesta, els qui van invertir en instal·lacions de plaques solars -milions d'euros en alguns casos-, amb la garantia oficial de compra de l'electricitat produïda... Amb un simple canvi de lleis, per deixar contentes les companyies elèctriques, els han arruïnat.

Tampoc en tenien, de seguretat jurídica, tots aquells innocents que sempre han complert estrictament a l'hora de pagar els impostos. Aquells que no tenien negocis en negre ni comptes a Suïssa. O que compraven accions legals de Bankia. Perquè un dia van arribar els homes de Rajoy per dir-los que no n'hi havia per tant. Que tanmateix els doblers negres es podien blanquejar pagant una multa discreta.

I els treballadors que han vist com les seves condicions laborals s'esfondraven, també deu ser que estaven vivint en una situació d'inseguretat jurídica. I dels jubilats, què n'hem de dir? D'un dia per l'altre s'han quedat sense els increments anuals de les seves pensions. Idò ja ho sabem, és que vivien en una situació d'inseguretat jurídica.

Noticias relacionadas

Quan hi penses, et tremolen les cames. Tanta gent i tants d'anys vivint en la situació més falsa del món i noltros que no ho sabíem... Fins i tot vam arribar a creure que els compromisos de l'Estat no caducaven amb els canvis de govern o dit d'una altra manera, que l'Estat espanyol era una institució seriosa i respectable.

Però és evident que quan crèiem açò, també vivíem en una absoluta inseguretat jurídica. I la prova és que des de setembre de l'any passat per ser ciutadà d'aquest Estat n'hi ha prou amb tenir 500.000 euros per invertir en la compra d'una propietat. El PP que tant s'omple la boca amb les essències espanyoles, ven la nacionalitat a 500.000 euros la unitat. Que no és que siguin pocs doblers, és que han convertit el nacionalisme espanyol en un premi de casino.

Tot i que no tothom ho deu veure com un premi. Perquè els que tenen la nacionalitat perquè els va tocar a la rifa del naixement però les estan passant magres, tampoc no crec que estiguin per gaires alegries nacionals.

Ja ho sabeu idò, la inseguretat jurídica s'ha acabat i ara les coses estaran finalment clares. I al manco fins al 25 de maig el Govern us dirà cada dia que tot rutlla que dóna gust. I a Menorca, ja ho veureu, s'ha acabat la crisi perquè faran molts d'hotels i apartaments i camps de golf... Potser de secà, perquè de moment ni la dessaladora del Pla Matas encara no funciona.

Quan hagi passat el 25 de maig, ja ho veurem com van les coses. Però tal dia, que és quan tocarà anar a votar les candidatures per Europa, és important que fem un bon paper, no sigui cosa que el Govern de la majoria absoluta -que mos aporta tanta seguretat jurídica-, es comenci a escardar...