TW
0

Si no hi ha res de nou, avui començarà a Alaior el període de votació ciutadana en relació als usos futurs de l'edifici del Centre de Salut es Banyer. Encara falta temps perquè això passi, però és una bona fórmula d'anticipar-nos als fets i poder planificar amb una certa perspectiva els reptes a mig termini. El fet d'aquesta votació, com d'altres que hem fet, ha tingut una certa ressonància fora d'Alaior i sé que hi ha interès per saber com va l'experiència.

La intenció de tots els que, d'una manera o altra, hi som és que vagi bé. En aquesta ocasió, com que hem volgut donar un merescut protagonisme a les escoles i les APIMES, hem inventat el concepte d'urna itinerant, la qual, ben custodiada, visitarà els centres escolars per a convidar a la participació dels pares i mares. En el cas de l'Institut, també dels alumnes, ja que es va decidir que podrien votar els majors de 16 anys. Vostès ja deuen saber quines són les tres opcions que es posen a votació, opcions que van ser definides després de dos tallers oberts de participació ciutadana en els que va venir qui va voler.

Crec que les tres propostes són raonables, que per això mereixen la consideració de la gent. En el meu cas, tenc clara l'opció del Casal de Joves només per la planta inferior de l'edifici, i la futura decisió sobre l'ús de la planta alta. M'agradaria que fos aquesta l'opció més votada, però també hem de comprendre que pot ser que no sigui així.

Sigui quin sigui el resultat, el que més m'agradaria és que la participació de la gent en aquestes convidades sinceres a poder decidir vagi augmentant de cada vegada, que la participació motivi també a la reflexió personal sobre les opcions que hi ha sobre la taula, que després se sàpiga complir amb el compromís que és la millor forma de donar credibilitat a l'experiència. Una experiència que ens ha de servir també per a millorar l'organització i el funcionament d'aquestes consultes