TW
0

La tardor ha arribat, i amb força. Des de l'inici de l'estació, diverses borrasques molt potents han sacsejat l'illa. Fortes tempestes, vent, calamarsa, i abundant pluja que ja supera els 250 litres en algunes estacions meteorològiques de l'illa, són el balanç d'aquesta tardor de 2010 que de moment està sent molt fructífera, quant a moviment meteorològic es refereix.

Un dels fenòmens més vistosos de les últimes borrasques ha estat la revinguda del mar. Visible en molts punts de l'illa, com a Calasfonts o a Fornells, on el mar ha arribat a envair la zona de pas per als vianants o alguna terrassa. Això ens ha deixat una imatge que ens recorda més la plaça de Sant Marc de Venècia que una terrassa menorquina.

Les borrasques d'aquesta tardor es caracteritzen per ser molt potents, amb baixíssimes pressions, que han arribat a assolir els 995 hpa. Això significa que la pressió atmosfèrica és molt baixa i per això el mar sofreix menys pressió i tendeix a pujar.

Noticias relacionadas

Passa el contrari amb les famoses seques de gener, quan les altes pressions, de fins 1.035 hpa, fan baixar les aigües degut a la gran força que exerceixen sobre nosaltres.

Calasfonts (Es Castell)

Fornells amb baixes pressions
Plaça de Sant Marc (Venècia)