La Fundació per a Persones amb Discapacitat presenta la campanya ‘Menorca salta’ | Youtube: Menorca.info TV

TW
0

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca va presentar ahir la campanya «Menorca salta», en un acte celebrat al teatre de l’Orfeó Maonès, en el que durant una hora i de la mà d’Irene Perches es va donar a conèixer l’elaboració de la campanya i els seus protagonistes per subratllar que totes les persones han de tenir les mateixes oportunitats i els mateixos drets.

L’acte va comptar amb l’assistència de la presidenta del Consell Susana Mora, la consellera de Benestar Social Bàrbara Torrent i el batle de Maó Hèctor Pons, entre altres polítics, a més dels treballadors de la Fundació i d’una àmplia representació d’entitats i empreses que han col·laborat en aquesta campanya de sensibilització sobre els temes relacionats amb la discapacitat i per promoure la inclusió social.

La presidenta del Consell insular, Susana Mora, va assegurar que ahir era un dia ple d’emocions, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Discapacitat juntament amb la Fundació per a Persones amb Discapacitat, els treballadors de l’entitat, les escoles i la resta d’assistents a l’acte. Va recordar que la Fundació estava formada per tretze entitats amb una llarga trajectòria en l’acció social, amb l’objectiu de treballar i fer possible la igualtat de totes les persones. La presidenta va assegurar que encara hi queden moltes passes per fer per aconseguir-ho, però sempre des de la unitat de les institucions, entitats i ciutadans.

Seguidament, un grup de joves, amb la direcció de la professora de música de l’Ateneu de Maó, Tere Allès, va interpretar la cançó «El món seria més feliç», que va aconseguir la implicació de tots els presents a l’acte

Álvaro i la seva història

La història d’Álvaro Castillo Sánchez, que va assistir amb la seva mare i els companys del ‘Pasqual Calbó’, es va fer visible amb la seva participació en el documental, el primer que dóna el salt per reivindicar la plena inclusió social, en un treball confeccionat per Be Creative amb una duració d’un minut i en el que també apareixen els salts d’entitats i col·lectius sumant-se a les reivindicacions, amb la imatge final del salt del jugador de bàsquet Sergio Llull, que tampoc va dubtar en afegir-se a aquesta campanya.

A més del documental promocional, la campanya «Menorca salta» també ha generat una gran onada de solidaritat i participació en la societat insular, donat que, segons va informar Irene Perches, fins al dijous d’aquesta setmana la Fundació havia rebut 198 vídeos i 80 fotografies, el que representa la mobilització d’unes 1.750 persones. Aquesta quantitat de material rebut i el nombre de persones implicades va fer que la presentadora de l’acte assegurés que s’havia aconseguit l’objectiu de la campanya al produir-se la resposta social.

L’acte també va comptar amb els testimonis de Sebastià, Marta i Isaac, que dalt l’escenari van contar breument la seva particular història d’adaptació a la vida laboral. Així, Sebastià des del 2008 treballa a les oficines a Maó de Caritas, Marta està a la consergeria de l’escola Maria Lluïsa Serra, i Isaac treballa amb un contracte fixe-discontinu com a ajudat de cuina a l’Hotel Carlos III, as Castell, tots ells amb altres ocupacions i activitats que realitzen al llarg del dia.

Les directores de la Fundació Mònica Planella i María Cristina Fernández van ser les encarregades de lliurar uns obsequis a les entitats i col·lectius que han donat suport a aquesta campanya. I el cantant Bep Marquès va cloure aquesta presentació amb la interpretació de la conegudíssima cançó «Salta» del grup Tequila.