Sèries. La mostra conté diferents col·leccions. Entre elles predominen els quadres amb les dones blaves que caracteritzen la seva obra, però també hi ha espai per la sèrie "Cafè" i la titulada "Sweet-cide" - Gemma Andreu

TW
0

Entrant a la galeria VidrArt de Ciutadella un es submergeix plenament al món de Marc Jesús, envoltat per mig centenar de quadres, sobretot de gran format. És "Aigua i sal".

A l'exposició, el pintor català resident a Ciutadella ens proposa viatjar al seu particular món inspirat en escenes estiuenques, ple de color i tranquil·litat. Ell mateix explica que "hi predomina la temàtica de platja i de vacances", tot i que la mostra inclou també obres corresponents a altres sèries com poden ser la de "Cafè" sobre teles de color cru on ha aprofitat els tons del teixit, o les set que conformen "Sweet-cides", que són "uns gags o burles, sempre en clau d'humor, sobre la temàtica del suïcidi, perquè no es pot deixar aquesta vida tan bonica".

Per açò, Marc Jesús ha creat unes imatges amb uns títols suggerents: "Núvia per un dia", "Avui deixo de fumar", "La vida és bella", "Per si de cas", "Fotofinish" o "The End".

Nucli central
Però sens dubte la col·lecció que més impacta, pot ser per respondre a uns formats més grans, és la que inclou les més variades escenes que l'artista ha creat entorn a l'estiu. Una gran varietat d'escenes protagonitzades per les seves característiques dones blaves, immerses en paratges naturals, platges o, simplement, al menjador o la terrassa de casa, en unes creacions fresques, simpàtiques, sensuals i, en alguns casos, picants i amb un missatge, com per exemple en l'obra "Crisis? What crisis?".

Riure
Unes pintures que Marc Jesús crea "perquè facin riure, perquè serveixin de conversa, que no passin desapercebudes". I és que la major satisfacció del pintor "és veure com la gent es posa a riure tot d'una en mirar el quadre. És quan em sento més feliç", confessa.

Aquesta exposició de 47 peces es complementa amb una escultura. Tota aquesta obra es pot contemplar fins el 7 de setembre a la galeria ciutadellenca.