Presentació. Es va explicar el programa d’actes de demà - Cris

TW
0

La Plaça de Sant Antoni es tornarà a convertir demà en un escenari per a la representació de la sarsuela santjoanera "Foc i Fum" de mestre Joan Benejam, en una versió reduïda pensada expressament perquè la puguin gaudir els usuaris del Geriàtric Municipal, del Centre d'Estades Diürnes i del Centre Sociosanitari de Santa Rita.

A diferència d'altres anys en que participaven actors del taller de teatre "Ara que tenc temps", enguany l'obra costumista comptarà amb l'actuació de persones que ja han actuat a "Foc i Fum". Així hi prendran part Cristina Álvarez (Francisca), Gabriel Pons (Bartomeu), Joan Coll (l'amo en Joan), Bep Camps (Toni), Sergi Juaneda (Rafel), Guillem Florit (Pericu), i Paco Gonyalons i Guillem Florit en el paper de guàrdies civils. El director d'escena és Miquel Fullana, qui també és bon coneixedor del text. "Hem adaptat fragments, de manera que en cap moment hi hagi interrupcions, i sense que l'obra perdi sentit. Tothom a Ciutadella coneix bé 'Foc i Fum', i serà fàcil enllaçar els diàlegs tot i que els haurem escurçat". Es passa de les més de dues hores que dura, a uns quaranta minuts.

El capvespre, just després de "Foc i Fum", serà l'hora de la música. La Coral del Centre Democràtic oferirà un concert de "cançons tradicionals menorquines i havaneres que agradaran a la gent", va explicar la directora de la coral, Rita Marquès.

Com va comentar el regidor de Serveis Socials, Magí Muñoz, seguidament actuarà "un grup de cantaires que interpretarà cançons locals de Sant Joan". Muñoz va mantenir en secret el nom de la formació.

El darrer dels actes previstos al capvespre serà un replec de cavalls, un esdeveniment que mai s'ha fet a la plaça per als residents i usuaris dels centres assitencials. Està previst que hi hagi entre sis i set cavalls. Així ho va anunciar un dels cavallers més veterans de la qualcada, Joan Fedelich, que acumula ja 54 anys participant a les festes. Les activitats de la jornada finalitzaran amb una bereneta de xocolata amb ensaïmada per a tothom.

Però la jornada festiva no començarà amb "Foc i Fum". El matí, de 10 a 12 hores, a la mateixa plaça es farà una activitat creativa, un taller de carotes en què participaran deu usuaris del Geriàtric i quinze persones del taller "Ara que tenc temps" per a persones majors de 55 anys.