TW

Us sentiu identificats amb aquest nom? L'havíeu sentit mai? Nimby no és el nom de cap animal de companyia sinó que es l'acrònim anglès del Not in my back yard que traduït significa no al meu pati del darrera. Respon a la típica postura dels interessos privats i els interessos públics que, per desgràcia, està més vigent que mai a la nostra societat. Diuen que és el malson de molts polítics i planificadors, on no resulta fàcil diferenciar entre un egoisme populista i les objeccions justificades dels contres, ni tampoc entre motivacions objectives i interessos privats dels pros d'un projecte. Ens manifestem a favor d'una cosa però quan ens toca de molt a prop, reculem. Lamentablement, forma part de la condició humana i es repeteix arreu del món però a Menorca s'està veient darrerament amb el projecte de Son Salomó i les tres mil signatures que s'han recollit en contra.

Noticias relacionadas

Ens presentem com una illa on a peu de carrer tothom sembla que sigui del partit de les renovables com a dogma de fe, però quan toca passar de la teoria a la pràctica tothom mira el seu pati del darrera. Jo també soc de les parets seques i dels talaiots però abans de la vida per les persones. Com deia encertadament en Pere Pons Esther al darrer «(re)Pensar a Menorca», pensem amb què diran els nostres néts quan mirin l'herència que els hem deixat.

Per cert, pels qui no es sentin identificats amb en Nimby perquè el trobin massa complicat, també he trobat una variant més directe i menys polite que es diu SPAN: «Sí, però aquí no».