TW

Aquestes darreres setmanes, les mosques han estat molt pesades. Com que les estacions ja no són com són, la tardor ja no és tardor i plou quan no toca, m'imagino no saben quin peu ballen. El fet es que jo també anava boig per buscar alguna cosa amb les que poder alliberar-me d'elles perquè amb el mata-mosques, la guerra no hi ha via manera d'acabar-la.

Noticias relacionadas

A la botiga del costat de casa, em van embalar un pot color taronja per mirar d'alliberar-me. «Amb això podrà flitar tota la sala tranquil·lament» em van dir. La paraula flitar sempre m'ha fet gràcia. És d'aquells mots curiosos que apareix fins i tot als diccionaris i sobretot, perquè l'hem acabat adoptant com a pròpia a partir d'un invent que no sabia que era del Sr. Rockefeller. Flit és el nom d'un insecticida creat per acabar amb tot tipus d'insectes molestos que es va inventar als Estats Units. Aquest producte va ser comercialitzat l'any 1923 per la petrolera Standard Oil Company of New Jersey (també coneguda com Jersei Standard o ESSO). Aquesta companyia era una de les trenta quatre parts en què va ser dividida al 1911 la Standard Oil Company del magnat John D. Rockefeller, després d'aplicar-les lleis antimonopoli. En poc temps Flit es va convertir en un producte reeixit i va passar a vendre en nombrosos països.

Avui flitem per tot i emprem la paraula flit. Per cert, sóc dels que penso que amb els anys, els perfums dels flitadors han anat a pitjor.