TW

Diumenge a vespre el candidat Bauzá, l'home que fa quatre anys havia promès que les Illes Balears avançarien ràpidament per l'autopista de l'Educació, participava al programa «El Objetivo» de la Sexta i repetia el mantra del seu esTIL. En un moment determinat va venir a dir que els que s'oposaren al seu govern per la política de retalls en Educació i contra el model d'ofec al català manipulaven pares i alumnes i, essent només un segment dels ensenyants, anaven contra el sentit majoritari de la població balear. No contestà la pregunta, reiteradament formulada per Ana Pastor, sobre quants diners pensava dedicar a assegurar la qualitat de l'ensenyança pública. Per què la periodista li ho preguntava? Perquè és un fet que el govern del PP ha donat doblers a escoles concertades que separen els alumnes segons el seu sexe, ha escanyat el funcionament i manteniment dels centres públics, no ha estat diligent a cobrir baixes de professors demostrant que li importava molt poc la pèrdua d'hores de classe, ha tret de fora devers mil mestres i, per tapar totes les retallades, s'ha inventat el TIL, que els sindicats han duit per tres vegades als tribunals i aquests per tres vegades l'han tombat.

Quan 110.000 ciutadans surten al carrer indignats per aquesta maleïda política (el 10% de tota la població de les Illes, poca broma!), una persona mentalment sana no pot esquivar la realitat tot dient que hi havia molta gent manipulada per uns quants professors doctrinaris. O bé, estant en ple ús de les seues facultats mentals, llavors sap que menteix i fa ufana d'un cinisme rampant.

Noticias relacionadas

Amb por a les crítiques, enviava policia per impedir manifestacions contra ell a diferents pobles; de fet va acabar per no visitar com a president cap localitat de la part forana de Mallorca. Estar contra el seu TIL no és estar contra l'ensenyament de l'anglès –açò reclama didàctiques adequades i no improvisacions matusseres-, és denunciar el nyap que el seu govern ens ha volgut encolomar.

Corretja de transmissió de les polítiques de la FAES i del ministre Wert, ha maldat d'enfonsar el sistema educatiu balear dins les aigües abissals de la LOMQE. És Bauzá home de poques paraules? I què li passa a qui té poques paraules? Aquesta és la resposta d' Anna Pagès, professora de ciències de l'educació a la Universitat Ramon Llull: Passa «que hi ha un empobriment psíquic. No podem expressar-nos i, per tant, actuam. Llavors veim problemes de disciplina, agressions...»