TW
0

Es veu que a Berlín els periodistes no fan tanta por com per aquí prop. Ho dic perquè el senyor Rajoy ahir va comparèixer a una roda de premsa a la ciutat alemanya i va contestar -a la seva manera, clar- les preguntes dels redactors. Em perdonaran, però em sembla un fet vergonyós i patètic. El president del Govern espanyol no contesta les preguntes dels periodistes al seu país el dissabte, i en canvi a l'estranger sí que ho fa.

Noticias relacionadas

I és que el que va passar dissabte passat semblava més un gag humorístic que una realitat. El senyor Rajoy explicant als periodistes la seva versió del presumpte major escàndol de corrupció en molt temps a través d'una televisió, sense ni donar la cara ni admetre preguntes. Vostès podran pensar que aquest gest només ofèn als periodistes. Idò no. No donar explicacions i no admetre preguntes és una ofensa i un menyspreu cap a la ciutadania en general, que vol saber què ha passat i què hi ha de cert en tot allò que s'està publicant aquests dies. Un senyor que no permet que li demanin o bé no sap què contestar, o bé es creu revestit de superioritat que li permet fer el que vulgui sense recordar que si és president no és per mandat diví, sinó perquè els ciutadans que li demanen explicacions l'han col·locat allà on és.

L'actitud de Rajoy dissabte és un menyspreu al joc democràtic, a la intel·ligència dels ciutadans i a la feina periodística. Li demano al senyor president del Govern que no empri mai més la paraula transparència, perquè després del que va fer dissabte, si aquest mot surt de la seva boca no tindrà cap valor ni un. Els ciutadans tenim dret a demanar, i sobretot dret a que ens contestin. Qui no ho fa no mereix ser el nostre representant.