TW

Aquest avís és per tots aquells que tingueu o conegueu persones majors que viuen totes soles. S'està cometent una estafa per Ciutadella i segurament a altres bandes de Menorca.

Vos explic el procediment. Uns dies abans et telefonen d'una empresa que et demanen si pots atendre a casa uns representants. Només pel sol fet de rebre'ls i respondre a unes quatre preguntes obtindràs un regal totalment gratuït, una vaixella italiana. A l'hora i dia acordats es presenten a casa dues persones ben vestides i comencen la seva típica exposició amb bones formes i paraules per així enganxar al futur (o fotut) client.

Per començar et presenten la vaixella com a regal però has de pagar els ports... no era de regal? quin regal has de pagar els seus ports? Et comenten que fa anys vares comprar de la seva empresa un producte (cosa totalment falsa) i que com estan d'aniversari han tret tots els anuncis de TV per invertit les despeses amb regals als seus clients. Et treuen un catàleg amb tota mena de productes: jocs infantils, utensilis per la llar... Com si d'autèntics genis de conte fossin tu pots escollir el que vulguis d'aquell catàleg perquè t'ho enviaran com a regal a casa. Però atenció, després ofereixen uns llibres que estan molt bé i ben enquadernats que poden ser teus per un preu molt baix i amb una sola quota, és l'única cosa que has de pagar, la resta ho rebràs a casa totalment gratis.

Signes un paper on hi ha les teves dades persones, bancàries... i ja està, estafa feta en tota regla. Si la persona no està atenta a aquest full que ha signat, comprovarà que al final d'aquest hi ha la quantitat que ha de pagar per aquells llibres però al seu costat posa "x 49 cuotas"... així que el «regal» ascendeix a un total de 3.626 euros.

Aquest cas és verídic perquè ha passat a persones properes. Vos demano que feu difusió perquè no passi el mateix a altres persones. Gràcies!