TW

Sempre havia tingut la il·lusió de tenir un llaüt, l'any passat em vaig informar sobre els amarraments d'Autoritat Portuària de les Balears, en vam dir que hi havia molta llista d'espera per aconseguir un amarrament, per el qual sense tenir el llaüt em vaig apuntar.

Al final la meva il·lusió de tenir es llaüt es va complir, vaig comprar un de segona mà, així va començar la recerca d'amarrament i finalment em vaig trobar un a Es Grau (tota una sort) allà està molt bé però només és per tenir-lo a la mar sis mesos.

Fa cosa de dues setmanes rep una trucada d'Autoritat Portuària que tenen un amarrament disponible (tot content vaig pensar quina sort un poc més d'un any i ja tinc amarre) em vam demanar el meu llaüt de quants metres d'eslora tenia quan li vaig dir que tenia 8,60 metres va i em va dir que no el puc tenir que ara han posat una nova llei o normativa que les embarcacions de més de 8 metros no poden gaudir dels amarres que pertanyen a Autoritat Portuària de les Balears, que els que són més grans han d'agafar un amarrament d'una empresa privada, i només els que ja disposaven d'ell abans de la normativa poden esser d'una eslora de més de 8 metres.

Jo em demano a una illa com Menorca o en qualsevol lloc de les Balears en la que tenir una barqueta o llanxeta és lo més normal per gaudir del nostre tan meravellós entorn, es pensen que tots els que tinguem una barca de mes de 8 metres mos podem permetre pagar un amarrament d'una empresa privada. Quina diferència hi ha d'una eslora màxima de 8 metres a una de 8,60 si a l'amarrament n'hi caben de molta més eslora?

Sembla que Autoritat Portuària tindria que donar més facilitats, no posar traves a tots els propietaris que estan en llista d'espera (que són molts e inclús de molts anys d'espera), i posar més amarraments que el nostre Port té bastant espai a tot el tros des de la gasolinera fins a on hi havia l'antiga Campsa i cap a Fonduco ni cabrien molts i ells traurien més negoci de la gestió.

Que de cada vegada ho compliquen molt més tot i que sembla que en tost d'arreglar les coses les espanyen, jo mentre, seguiré amb el meu amarrament encara que només sigui per temporada .... al manco tinc el meu desitjat llaüt a la mar.