TW

L'augment d'infants afectats i la consciència que en el món educatiu tenim de les problemàtiques derivades dels Trastorns de l'Espectre Autista constitueix un dels focus d'atenció i dificultats que es viuen en relació a l'atenció a la diversitat a les nostres escoles.

En aquests moments es imprescindibles comptar d'una banda amb recursos humans suficients per atendre als infants i de l'altre  assegurar el necessari suport al professorat que n'assumeix el suport personal diari.
Dins el sistema educatiu la detecció i diagnòstic no és sinó el primer escaló d'una complexa tasca educativa que requereix coneixements i competències singulars en el professorat.

La comunitat educativa de Mallorca compta amb el referent del Centre Gaspar Hauser que a més d'atendre directament a bona part de la població afectada i especialment als qui presenten problemàtica més greu dóna suport i orientacions  a tot el professorat implicat en aquesta problemàtica.

La comunitat educativa de Menorca no té en aquests moments cap docent que constitueixi per la seva dedicació continuada i la seva formació una referència pel professorat que assumeix el suport als infants amb TEA i a les seves famílies

Consideram del tot necessari que aquesta Conselleria d'Educació, tal com ja han demanat els serveis d'orientació educatius i l'UCSMIA,  doti a l'illa de Menorca ja el curs 2016-17 d' un docent amb dedicació exclusiva a donar suport a la singularitat de les respostes educativa dels infants amb TEA i garanteixi  la necessària orientació educativa als professorat i orientadors implicats.

EI Es Pouet/ Magdalena Humbert/ EI St Climent II /EI Passarells /EI St Climent I /EI Es Busquerets/EI Cap de Creus/EI Fort de l'Eau/ EI Ses Canaletes /EI Es Castell/ EI Arc de St Martí/ EI Ferreries/ EI Xibit / EI Es Poriol I /EI SA Galera /CC Joguina II /EI Joguina I /EI Es Mussol /EI Roser Gener /EI Francesc de Borja Moll/ CC Xipell/ CC Es Poriol II