TW

Tot i que lamentam profundament distreure la ciutadania amb les bajanades del diputat del Partit Popular, Sr. Antoni Camps, ens veiem obligats a fer-ho per desmentir les seves falsedats. En la seva darrera carta ens demana que diguem quines falsedats ha dit. Tot i que ja li vam respondre, ho farem ara de forma telegràfica, a veure si ho entén d'una vegada:

Mentida número 1: «el Parlament tiene que pagar 250.000 euros adicionales por el hecho que el grupo Més tenga dos grupos parlamentarios». Açò és fals i ja li ho vam respondre. Les assignacions als grups són un muntant que varia poc i que es distribueix cada legislatura en funció dels grups que hi ha. Si el nostre grup no existís, la nostra assignació es repartiria entre els altres. El pressupost de la Mesa del Parlament (que és d'on es paguen aquestes assignacions) ha passat de 7 milions d'euros el 2015 a 6,5 milions el 2016. És a dir, s'ha disminuït el cost total de l'activitat legislativa en mig milió d'euros.

Mentida número 2: «el Grupo Parlamentario Més tiene dos grupos parlamentarios, el de Més per Mallorca i el de Més per Menorca». Açò és fals i ja li ho vam respondre. Més per Menorca és una coalició de partits que no té cap relació de dependència amb cap partit mallorquí. Per açò podem tenir grup parlamentari propi. Si Més per Menorca pertanyés a un partit d'àmbit balear no podria tenir grup propi. Per açò els diputats del PP de Menorca no poden fer grup parlamentari propi i nosaltres sí. Cadascú s'afilia al partit o coalició que vol, i nosaltres hem volgut fer-ho a un d'obediència estrictament menorquina.

Mentida número 3: «la decisión de formar dos grupos parlamentarios retuerce el reglamento del Parlament». Açò és fals i ja li ho vam respondre. Tenim grup propi perquè els ciutadans ens han volgut donar 3 diputats i perquè no tenim cap relació de dependència amb un partit d'àmbit balear. El que hagués retorçat el Reglament del Parlament hauria estat privar-nos de tenir grup quan els electors van voler que el tinguéssim.

Emprem la paraula mentida perquè el Sr. Antoni Camps coneix perfectament tot açò que hem exposat i, per tant, quan vessa totes aquestes falsedats en els seus escrits ho fa de forma totalment conscient. L'únic que pretén és confondre a la ciutadania i açò no ho podem permetre.

Fa riure que un membre del que probablement és el partit més corrupte del món occidental, el Partit Popular, vagi acusant a altres formacions de «corrupció de baixa intensitat». Ja ens agradaria a nosaltres poder acusar al PP de corrupció de baixa intensitat! Però desgraciadament de baixa intensitat, res de res.

La millor mostra de la importància de tenir un grup parlamentari menorquí és que ahir vam aconseguir introduir a la Llei de l'Impost Turístic una clàusula que blinda el repartiment de la recaptació de l'impost amb uns criteris beneficiosos per a Menorca. Era una esmena del nostre grup, que vam mantenir fins al final, al marge de la postura dels altres partits que donen suport al Govern, entre ells Més per Mallorca. Sense grup propi, no ho haguéssim pogut fer.